Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mit csináljak, kihez forduljak...

Mit csináljak, kihez forduljak új mosógép..használtuk..Elállás joga működhet? Többi lent..

Figyelt kérdés
Adott egy most már majdnem 2 hetes Electrolux elöltöltős gép, nagy reményekkel választottam hosszas keresgélés után. Hamar feltűnt hogy kattog/kalapal , 1-2 mpig hol centrizés közben, hol előtte , tegnap többször is, rövidebb hosszabb programon is és kétlem hogy a ruha töltet miatt, felvenni meg nem sikerült. Ráadásul szerintem elég hangos centrizeskor .Kezdek tanácstalan lenni az előző régi gepunk ezt nem csinálta, a dobrögzítők ki vannak szedve. Mit tanácsoltok, élhetek meg az elállás jogával? Vagy ilyenkor eselytelen már hogy visszaadják a pénzt vagy cserélik? :( A 14 napban meg benne lennénk egyébként , úgy tudom indokolni sem kell. Most már úgy vagyok vele inkább néznék másik márkát vagy típust csalódott vagyok. Kihez forduljak a bolthoz vagy az ügyfélszolgálatához szervízhez? Koszonom a válaszokat.

2023. máj. 1. 03:20
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Ja és addig nem veszek meg egy gépet alig nincs pénz uh ez most elég nagy szívás, ráadásul úgy tudom értekcsökkentve is visszavehetik.
2023. máj. 1. 07:26
 12/21 anonim ***** válasza:
25%
Az elállás a vásárlástól csak és kizárólag olyan termék esetében működik, ami nem volt használva. Ez volt, ergo bejelented az eladónak, hogy probléma van a termékkel, ő pedig kikuldi a szerelőt.
2023. máj. 1. 07:26
 13/21 anonim ***** válasza:

Dob odacsapódna a mosógép széléhez...

Eltörött a dobcsillag, nem gazdaságos a javítása.

2023. máj. 1. 07:27
 14/21 A kérdező kommentje:
13as ez egy új gép..
2023. máj. 1. 07:27
 15/21 A kérdező kommentje:
12-es én nem ezt olvastam ez csak a higiéniai cuccokra érvényes amit írsz.
2023. máj. 1. 07:29
 16/21 A kérdező kommentje:
13- ás hogy gazdaságos e az engem nem erdekel mivel meg nincs 2 hetes a gép.:) Ergo akkor a legrosszabb esetben is ki kell cserélni gondolom az más kérdés meddig húzzák az időt.
2023. máj. 1. 07:33
 17/21 anonim ***** válasza:
64%
Ha új, ha nem, ez más nem lehet.
2023. máj. 1. 07:38
 18/21 anonim ***** válasza:

Van olyan gép ami kicsit agresszívabban ellenőrzi a kiegyensulyozast. Ilyenkor beindul észreveszi hogy nem jó leáll lökdösi a ruhát majd újra.

Sokszor az is segít hogy tényleg vízszintbe keruljon a gép vizmertekkel nézve ne érzésre.

2023. máj. 1. 08:57
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

"A 14 napos elállás mire vonatkozik?"

Arra, hogy indoklás nélkül felmondhatod a vásárlási szerződést, ami a vételár kifizetéssel és a termék átvételével létrejött.

Ez a lehetőség a termék átvételét követő 14 napig él! Természetesen a termék kicsomagolására és az értékcsökkenésért fennálló felelősségre vonatkozó szabályok ilyenkor is érvényesek.

Azaz a visszaküldöttt terméket a vállalkozás megvizsgálja, és az esetleges hibák tekintetében árcsökkenést állapíthat meg, tehát a vásárló az eredeti vételárhoz képest csökkentett összeget kaphat vissza.

Ez azért lehet furcsa, mert a garanciális javítás a vásárlót, a termék használóját illeti meg. Elállás esetén ez a jogviszony megszűnik.

2023. máj. 1. 11:23
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Az ügymenet a következő:

Első lépésként egy márkaszervízt keress fel és jelentsd be a hibát, kijönnek megvizsgálják. Ha javítható, garanciába megcsinálják, ha nem akkor kiállítanak egy nyilatkozatot hogy javíthatatlan hibás a gép.

Ezt a nyilatkozatot be kell nyújtani az áruházban és visszafizetik a pénzt (a rossz gépet pedig a szervizesek viszik el).

Általánosságban szoktam mondani a biztonság végett, hogy a nagyobb gépeket rendes áruházból tessék beszerezni. Ez lehet online is, mert Electroluxot is forgalmaz szakáruház a weben keresztül.

Ismeretlen, és valódi bolttal nem rendelkező üzletből nem érdemes ilyen nagy tételt rendelni.

2023. máj. 1. 13:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!