Cseréljem le a régi mosógépemet?
LG F4J3TN5WE mosógépünk van. Amit tudni kell a gépről, az az, hogy lassan 2 éves lesz és 5 év garanciát vettünk hozzá.
Nemrég elkezdett fura dolgokat csinálni:
1: felszív magába egy csomó vizet, a dobot 5 percig forgatja, leengedi a vizet majd elkezdi az öblítés ciklust. Elég fura.
2: féléves korától elkezdett kopogni a csapágy, ami még most is kopogni szokott. A szimering meg nemrég elkezdett nyikorogni, ezért valószínüleg méginkább csapágyas lesz.
3: a dobcsillag is már a végét járja.
Én személy szerint új mosógépet vennék. Van is egy pár ötletem:
Gorenje WA65205
Gorenje WS967LN
Gorenje WS168LNST
Mindenféleképpen olyan mosógépet szeretnék, melynek szétszedhető a dobháza! A javaslatokat szívesen elolvasom, megnézem.
#8: biztos, hogy fogja látni, mert szar a csapágy, a gari alatt pedig meg fogjuk javíttatni.
#9: már majdnem eladtuk, csak anya meggondolta magát. Ha viszont sikerülni fog, akkor 100%, hogy a Jófogáson próbáljuk meg eladni. Gondolkodtam az Energomaton is, de inkább elöltöltős kéne. Az újabb Gorenje-kről valószínüleg le fogok mondani, úgyhogy vagy egy WA65205-öt fogunk venni vagy egy W800/W900-as szériás Miele-t.
A mai gépek ilyenek, mivel kevés vízben mos, hogy takarékoskodjon, azt kevesebb energia felfűteni is, viszont a ruha tisztára mosásához több idő kell és nagyon kényesek arra, hogy mennyire pakolod meg. A centrifuga meg azért gondolkodik sokáig, mert manapság sok gépet beépítenek vagy ráteszik a szárítót, tehát semennyire nem remeghet.
Annak a korszaknak már vége van, hogy félig felszívja a dobot vízzel és akkor is ki tudja mosni, ha úgy megtömöd alig csukódik be az ajtaja. Az az Energomat idejében volt, meg az azutáni korai modelleknél, nekem egy régi Zanussim volt ilyen.
Az én gépemnek se lehet hinni a számlálónak, mert bőven 20-30 perccel tovább mos. És ha valóban telerakom akkor a ruhaköteg közepe akár még száraz is maradhat.
Megpróbálhatod a vízszint érzékelőt megbuherálni, de jellemzően időtartamot is mérnek, tehát a végtelenségig nem szívja fel magát akkor se, illetve leszivattyúzni se fog hanem hibakóddal leáll, bár valószínű a jelenlegi víztöltetnél feljebb lehet tolni jóval.
A centrifuga érzékelő is kiiktatható, csak akkor ne lepődj meg, ha hirtelen felvált 1200-ra és kiugrik az ablakon. XD
#13: változtattam a vízszint-szabályzón, nem lett semmivel sem jobb...
Pár hete elkezdte körbetáncolni a mosókonyhát... a szállítási dobrögzítő csavarok ki vannak véve
Egyszóval egy borzalmas masina. Egy dolog biztos: csak használt, régi mosógépeket fogunk venni, nert ezek az újak megbízhatatlanok.
Legjobb lesz, ha tervezel magadnak egy saját mosógépet, vagy veszel egy ilyen használhatóbb modellt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!