Mennyit eszik egy régebbi fajta automata mosogép víz melegítzés közben? (Watt-ra gondolok.)
Illetve az elosztó dugalj melegszik langyos amikor mosok.
Ez normális? Prbléma nem volt vele eddig.Már évek óta használom így.
Van rajta még egy hűtő is és egy számítógép+monitor erősítő.
A pc-t le mértem terhelés alatt 130 watt volt a proci+vga fogyasztása.
50watt a monitor erősítő kb 30Watt.
Hűtőt azt nem tudom az is egy régebbi magas hűtőszekrény fagyasztó nélkül interneten valami 150-200 watt olvastam hogy annyi.
16 Amperes a villanyóra elvielg de mivel régi nem szeretném maxra le terhelni a konnketort.Elvileg az ilyen 3600 amper a 16Amperes óra én nem értek hozzá.
De szeretnék rá kötni egy nagyobb fogyasztót (pc-ét) ami 850Wattos táppal érkezik.A vga fogyasztása max 361Watt a processzoré 110Watt.
És persze amikor mosok akkor nem megy a pc terhelésen csak alapjáraton.
850Wattból sem szabadna neki maxot fel venni cska ilyen 600-700-at.
El füstölni nem akarok az új pcét :D ezért veszek hozzá egy Apc 20.000ft-os hosszabítot is ami elvileg véd a túlfesz ellen.
Viszont úgy tudom megoldani hogy az apc-ét egy régebbi hosszabítóba dugom és úgy jön be aztán a szobába a pc-hez.
Valaki aki esetleg otthon van ebben adna véleményt köszi.
Ez nem így működik, 1,3 kWh a becsült átlagos energiafogyasztás. Ezt többféle program átlagából számítják ki, akár egy éves összfogyasztásból visszaosztva, most pontosan nem emlékszem. Miután a különböző programok nem ugyanannyit fogyasztanak. De téged nem ez érdekel.
A készülék egységei különféle pillanatnyi áramot, illetve teljesítményt vesznek fel. Főmotor, szivattyú, fűtőbetét stb. Utóbbi általában több ezer wattos és hideg víznél még folyamatosan fűt, később csak szakaszosan kapcsol be.
Tehát kiderül, hogy ez a gép 10 A, illetve 2200 W pillanatnyi teljesítményt is felránthat a csúcsokban.
220 V-tal számoltak, 230 V-ól még egy kicsit több.
Az elosztó dugalj nem jó jel ha melegszik, olcsó kínai bóvlit nem érdemes venni. Vélhetően az elosztó a hibás, gyenge minőségű.
A kábel viszont langyosodhat mégpedig akkor amikor a vizet felfűti a mosógép. Ugyanis van benne egy 2-2,5kW-os fűtőszál, ez kb. 10Amper áramot jelent, ettől már langyul a kábel, természetes jelenség.
Érdemes megemlíteni, régebbi mosógépeknél a kábel érkeresztmetszete gyakran 1,5mm2. Újabban többnyire az 1mm2-t használják... és olyan rövidre vágják hogy még véletlenül se érjen el a legközelebbi konnektorhoz. Pedig a fürdőszobában még a dugaszolóaljzatok magassága is szabványosítva van (1,40m) érthetetlen hogy az új mosógépgyártók még ezt sem veszik figyelembe...
Az áruházakban kapható "elosztók" is sajnos többnyire 1mm2-esek. Mosógéphez, mikrosütőhöz, olajradiátorhoz, stb. én mindig az 1,5mm2-es hosszabbítókat javaslom.
Ezt onnan tudod megállapítani hogy a kábelköpenyre a 3G1.5mm2 felirat van ráírva. A "szokásos" kábeleken ez előtt még a H05 VV-F jelölés is szerepel (amely a szabványra, a feszültségszintre, a szigetelés anyagára és a kábel hajlékonyságára vonatkozik).
Tehát ilyen kábellel szerelt elosztót vegyél.
Továbbá kerülni kell a T elosztót, én abból még minőségit nem láttam.
Hát inkább húzatok be a szobába majd egy konnektort kábel csatornában. Az lesz a legbiztosabb szerintem bár nem tudom mennyibe kerül.Illetve hogy ezt majd hogyan lehet megvalósítani hova kell kötni stb.. lehet hülyeésget mondok de a falba ahol van a kerek doboz az bent van a szobába abba bele lehet kötni az új konnekntort? Vagy közvetlenül a villanyóráig el kell vezetni? sajnos én hülye vagyok az elektronikához.
Bár mivel a falban is régi vezeték van ki tudja milyewn állapotban van. Lehet jobb lenne teljesen végig vezetni újkábellel az óráig.
És rá dugom az Apc-és hosszabítót abból így nem lehet baj.
Annó másik háznál mikor volt hasonló problémám bár ott ki volt alakítva a konnektor a falban szépen újra húzták nekem új kábelre és arról használtam a pc-ét.Nem kellet falat bontani hozzá nem tudom itt ez megoldható e valahogy.Csak kérdés mennyi a költsége jó lenne ilyen 30k-ból ki jönne az az egy konnektor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!