Azt mondják, hogy a mikrohullámú sütő nem jó és egészségtelenek az abban készített ételek. Az indukciós főzőlap is ilyen - vagy ehhez hasonló - abban a tekintetben, hogy az azon főtt kaja sem jó? Miért?
Az a baj, hogy anno a rendszerváltás után hirtelen zúdult a magyarokra a technológia. Ami nyugaton már 30-40 éve alap dolognak számított a háztartásban, az a magyaroknál űrtechnika volt a 90-es évek elején.
Ebből kifolyólag tonnányi laikus magyarázat született az ismeretlen megmagyarázásra. Anyámék a 90-es évek közepén, mikor az első mikrójukat megvették, akkor a melegítés után 5-8 percet hagyták állni a kaját, hogy "kiszálljon belőle a rákkeltő sugárzás", mert azt mondták a tv-ben, hogy ezt kell csinálni.
Akkor nem volt Google meg Wikipédia, hogy információt szerezzen az emberfia (max könyvtár, de oda meg az átlag ember nem járt munka után) így csak tv-ből, rádióból meg újságból tájékozódtak.
Az meg ugye fel sem merült az emberekben, hogy amit olvasnak vagy hallanak, az lehet fäszság.
Akkoriban születtek mindenféle ostoba elméletek. Volt aki idővel rájött (pl. anyámék is) hogy ez mind hülyeség. De maradtak emberek akik a mai napig leragadtak ezen a szinten. Na ők azok akiknek épp érvekkel sem lehet bizonyítani, hogy baromság amit hisznek.
Ja ugye a hab a tortán, hogy ezek az emberek osztják az észt az interneten, miközben 2 méterre ülnek az 5GHz-es WiFi modemtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!