Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mi lehet a baja a mosógépnek,...

Mi lehet a baja a mosógépnek, mennyi lehet kb. a javítás?

Figyelt kérdés
Ma mostam, és már a végén járt a mosás, erős hanggal centrizett, és sokáig a gép. Láttam, hogy a felültöltős gép kijelzőjén a fénycsíkok villognak (normál esetben nem), majd eltűntek a csíkok, és leállt a gép. Egy idő után engedett az ajtó, ki is tudtam pakolni. Ellenőrzésképpen indítottam volna még egy mosást, de hiába, már nem tudtam elindítani a gépet. Mikor programot választok kis hang kíséretében megjelennek a kijelzőn a fénycsíkok, most semmi, se hang, se fény.

#mősógép
2023. ápr. 2. 13:32
 1/7 anonim ***** válasza:
11%
Pár centi szigetelő szalaggal le lehet ragasztani a csíkot :)
2023. ápr. 2. 13:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

"Erős hanggal centrizett" valószínűleg csapágy.

Álló helyzetben nem tudja beindítani a dobot, ezt jelzi a kijelző.

2023. ápr. 2. 13:45
 3/7 anonim ***** válasza:
50%

A program választáskor indítja a dobot ?

Persze a kérdező fenycsikja ami se hang se fény jellemzővel bír is izgalmas. Fenymentes fenycsik

2023. ápr. 2. 13:49
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem indítja a dobot. Milyen fénymentes fénycsík? Ezt hol láttad?

Leírom még egyszer: felültöltős Candy mosógép kijelzőjén programválasztás után piros fénycsíkok jelennek meg, amik segítségével pl. a centrifugázás erejét lehet kiválasztani, de egy ilyen csík jelzi azt is, mikortól tudod kinyitni program végén az ajtót.

Mikor a centrifugázás sokkal hangosabb volt, mint szokott, a fürdőbe mentem. Ott láttam, hogy ezek a fénycsíkok elöször villognak, majd teljesen eltűnnek, és a gép is leállt.

Miután kipakoltam a gépből, szerettem volna kipróbálni, működik-e a gép, de programválasztás után a kijelzőn nem jelentek meg a szokásos csíkok, semmi nem történt.

Remélem, most a 3. is megértette.

2023. ápr. 2. 14:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Elő szokott fordulni, hogy víz vagy pára kerül a vezérlő elektronikához és idővel tönkremegy. Ilyenkor azt az áramköri lapot cserélik, de ha olcsóbb kategóriájú a mosógép akkor ritkán gazdaságos, megéri inkább újat venni.
2023. ápr. 2. 15:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Én azt is el tudom képzelni, hogy a motor ment tönkre. Jobban jársz, ha veszel egy újat.
2023. ápr. 2. 16:54
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Első lépés: megállapítandó hogy mechanikus vagy elektromos eredetű a hiba.

Zárd be a dobajtót, és próbáld kézzel forgatni a dobot. Ha könnyedén, kis erőkifejtéssel megy, akkor nem mechanikai eredetű a hiba. Ha nehezzen és súrlódó/daráló hangot hallatva végezhető az elforgatás, akkor mechanikus gond van a hajtásláncban, pl. csapágyhiba a dobtengelyen.

2023. ápr. 2. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!