Mi lehet a baja a mosógépnek, mennyi lehet kb. a javítás?
"Erős hanggal centrizett" valószínűleg csapágy.
Álló helyzetben nem tudja beindítani a dobot, ezt jelzi a kijelző.
A program választáskor indítja a dobot ?
Persze a kérdező fenycsikja ami se hang se fény jellemzővel bír is izgalmas. Fenymentes fenycsik
Nem indítja a dobot. Milyen fénymentes fénycsík? Ezt hol láttad?
Leírom még egyszer: felültöltős Candy mosógép kijelzőjén programválasztás után piros fénycsíkok jelennek meg, amik segítségével pl. a centrifugázás erejét lehet kiválasztani, de egy ilyen csík jelzi azt is, mikortól tudod kinyitni program végén az ajtót.
Mikor a centrifugázás sokkal hangosabb volt, mint szokott, a fürdőbe mentem. Ott láttam, hogy ezek a fénycsíkok elöször villognak, majd teljesen eltűnnek, és a gép is leállt.
Miután kipakoltam a gépből, szerettem volna kipróbálni, működik-e a gép, de programválasztás után a kijelzőn nem jelentek meg a szokásos csíkok, semmi nem történt.
Remélem, most a 3. is megértette.
Első lépés: megállapítandó hogy mechanikus vagy elektromos eredetű a hiba.
Zárd be a dobajtót, és próbáld kézzel forgatni a dobot. Ha könnyedén, kis erőkifejtéssel megy, akkor nem mechanikai eredetű a hiba. Ha nehezzen és súrlódó/daráló hangot hallatva végezhető az elforgatás, akkor mechanikus gond van a hajtásláncban, pl. csapágyhiba a dobtengelyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!