Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Vibromat S-54 szabászgép...

Vibromat S-54 szabászgép élesebbé tételéhez mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Vettem egy használt gépet olyantól szeretnék segítséget kérni aki ismeri vagy használja ezt a fajta készülékek, nem vagyok műszaki analfabéta nyilván a forgókés cseréje lenne az egyik dolog hogy jobb legyen. A vídiás alsó kést finom fenőkövön megéleztem az már sokat jelentett mert bizonyos anyagokat oda bekapott de ettől még jobban kellene neki fognia. A jobboldalát a forgókésnek természetesen az élező kővel élesítettem illetve olajat is cseppentettem a az olajozóra. A forgókésnek a baloldalán lehet e szabad e élezni úgy gondoltam hogy leszerelve finom kövön fenve, végül is sokat rontani nem lehet rajta?

2023. febr. 1. 17:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Te tenyleg nekialltal kezzel elezgetni, fenokovel?
2023. febr. 1. 17:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Azt hittem hasznosabbat írsz, a vidiás alsó kést finom kövön és képzeld azt rojtos bársony szerű anyagot amit előtte bekapott már utána gyakorlatilag nem. Ha azt akarod mondani vidiás kés meg forgokés meg stb. dolgok cseréje meg szakszerviz azt a dolgot én is végig gondoltam előre akkor 75-80e. ért újat kellett volna venni de képzeld a nejem 4 db ipari varrógéppel dolgozik és ritkán találkozunk varrógépszerelővel és nem "hátrafelé" varrnak a gépek!
2023. febr. 1. 19:20
 3/6 A kérdező kommentje:
De nyilván forgó vágókés csere az lesz azért ha már ugyis cserélem a vídiás késnek amúgy semmi baja az interlokk is hadonlóan vág és profi varrógép szerelő mindta azt is szokták szükség esetén élezni de azt még nem kellett, nyilván olajozgatás nélkül hülyere járatták elöző életében a forgókést "szárazon" azzal esetleg némi "kisérleti elképzelésem van mielőtt eldobom.
2023. febr. 1. 19:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Ahogy nézem van egy beépített élező kő is benne, az a helyén van?
2023. febr. 2. 06:36
 5/6 anonim ***** válasza:
2023. febr. 2. 11:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítőkész válaszát, egyenlőre annyira jó lett hogy minden szövet anyagot szépen vág, az alsó kést nagyon finom gránit koronggal megéleztem lényegében szinte polirozásnak nevezném. A forgókés alsó vidiás késsel találkozó széle gondolom a helytelen szögbeállítástól és hogy szárazon járatták kicsit meg volt csíkozódva gondoltam annak mindegy nagyon finom csiszoló tárcsával szinte lepolíroztam az élesítő kőt is kiszereltem ami szennyeződik és olajosodik is használatban amit zsirtalanítás után puha csiszolókövön kicsit "kidörzsöltem szabályoztam" azután beszerelve éleztem vele a vágókést az alsó vidiást meg megfelelő szögbe illetve nyomáserőre beallítottam néhány próba közben az utóbbihoz kaptam hasznos ötletet hozzáértőtől aztán filcsere az olajzóba 1-2 csepp olaj na egyenlőre úgy viszi az anyagokat mint a beretva a vágószerkezezek beszerzését azért majd megejtem.1/5 kommentőnek üzenném ilyen tanácsokat vártam volna de a szervizes is azt mondta nyugodtan élezzem meg a vidiás kést és persze állítsak a nyomó erőn és a szöghelyzeten ez az egyik fontos titka ennek a szerkezetnek hogy jól müködjön és bejött.
2023. febr. 3. 20:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!