Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Az indukciós sütőlappal miért...

Az indukciós sütőlappal miért nem megy más edény, abban is tud áramot renerálni. Egy alumínium edényben is lehet ürvényáram. Az meg melegítené. ?

Figyelt kérdés
2023. márc. 24. 02:51
 1/6 anonim ***** válasza:
41%

Az indukciós sütőlapok működése alapján csak olyan edényeket lehet rajta használni, amelyek képesek reagálni az elektromágneses indukcióra. Az indukciós sütőlapok elektromágneses mezőt hoznak létre az edény alatt, amely által az edény elektromos áramot indukál. Az edény elektromos ellenállása melegedéshez vezet, és az edényen keresztül a melegedés átvihető az ételre.

Az alumínium nem mágneses anyag, ezért nem reagál az elektromágneses mezőre, és nem indukál elektromos áramot az indukciós sütőlapokon. Más nem-mágneses anyagok, például réz vagy rozsdamentes acél, azonban reagálnak az elektromágneses mezőre, és használhatók az indukciós sütőlapokon.

Az ürvényáram az elektromos áramnak egy speciális típusa, amely körül forog az edény fala mentén. Bár az ürvényáramok a vezető anyagokon belül meleget termelhetnek, az elektromágneses mező indukálta ürvényáramok nem elegendőek ahhoz, hogy jelentős hőt termeljenek az edényben, így az nem melegszik fel az indukciós sütőlapokon.

Összefoglalva, az indukciós sütőlapok csak olyan edényekkel működnek, amelyek képesek reagálni az elektromágneses mezőre, és az alumínium nem tartozik ezek közé az anyagok közé. Az örvényáramok nem elegendőek ahhoz, hogy jelentős hőt termeljenek az edényben, így az sem melegszik fel az indukciós sütőlapokon.

2023. márc. 24. 03:20
 2/6 anonim ***** válasza:
61%

"Az alumínium nem mágneses anyag, ezért nem reagál az elektromágneses mezőre, és nem indukál elektromos áramot"

Meg kellene mondani a csetdzsípítínek hogy elmehetne már a k. anyjába!

2023. márc. 24. 07:58
 3/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:
69%

1. válasz tele van fájó hülyeségekkel. Egyáltalán, miért van feltüntetve forrás és idézőjel nélkül, mintha magad írtad volna? Holott csak másoltad ész nélkül a marhaságot.

Az indukciós főzőlap edény nélkül egy nyitott mágneskört képez, mintha például egy EI-magos elektromágnesnek levennéd az I részét. Ha érted...

Amikor az edényt ráteszed, zárod a kört. De nem mindegy, hogy az alkalmazott anyag milyen ellenállást tanúsít a mágneses fluxus útjában, ezt nevezik reluktanciának.

Amelyik anyagnak nagy a relatív permeabilitása, jól vezeti a fluxust.

Az alumínium paramágneses tulajdonságú anyag, míg a vas ferromágnses. Utóbbi több száz vagy ezerszer jobban vezeti a fluxust.

-------------

Ezt keresd ki, honnan másoltam, meg is lepődnék egy pillanatra. Mivel most írtam.

2023. márc. 24. 10:13
 4/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:
75%

Íme Gyakori Kérdések, a hülyeséget felminősítik, tapasztalt szakemberek válaszait lehúzzák, szokásos kis aljasok.

Ennyi örömöd legyen a tehetségtelen életedben...

2023. márc. 24. 10:25
 5/6 Szirty ***** válasza:
67%
Nesze egy zöld!
2023. márc. 24. 15:19
 6/6 A kérdező kommentje:

Naaa. Az elsőt mondjuk nem értettem. Kicsit az is fura volt nekem, hogy az ürvényáram "körül forog az edény fala mentén", de mindegy.

Végüülis azt is megmagyarázzék, hogy a Föld miért és hogy lehet lapos.

A többinek köszi. Így már értem.

(ment a jó értékelés)

2023. márc. 24. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!