Miért ráz az új elosztó amit vettem?
Figyelt kérdés
Pár napja vettem egy ilyen aluházas elosztót: [link]
és az a gond, ha hozzáérek bekapcsolt állapotban az elosztóhoz, akkor érezhetően megrázza a kezem. Mitől lehet ez?
2021. szept. 30. 15:27
1/7 anonim válasza:
A házadban a védőföldelést levelezőn végzett szaki kötötte be.
2/7 A kérdező kommentje:
#1 Így lehet azért használni, vagy veszélyes?
2021. szept. 30. 15:38
3/7 anonim válasza:
Vidd át a szomszédba vagy akárhová és ott is próbáld ki. Mindjárt tudni fogod, hol a gond.
4/7 Szirty válasza:
Védőföldeléssel ellátott alzatba dugtad a dugóját?
Amikor ezt tapasztaltad az elosztóba volt bedugva valamuilyen fogyasztó (és ha volt akkor milyen)?
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Hát.. attól tartok egyáltalán nincs földelés azokban a konnektorokban ahová bedugtam. Elég régi a ház és nem lett soha felújítva a hálózat. Ebből lehet baj? A számítógép sem szereti ezt túlságosan gondolom.. Annak is ráz az oldala mint a veszett ló.
2021. okt. 1. 02:11
6/7 anonim válasza:
Hát, ha rövidre zárod, akkor kellemetlen lesz, de nagyobb baj is lehet belőle. Be kellene húzni a harmadik eret! Valószínűleg azért nincs még behúzva, mert régen nem volt kötelező minden helyiségbe földelt dugaljt tenni. Nem gondoltak arra, hogy a jövőben már a hálóban is komoly elektronika lesz.
7/7 Szirty válasza:
"Hát.. attól tartok egyáltalán nincs földelés..."
Akkor ne használd ezt az elosztót!!
Ezek csak védővezetős hálózatban használhatók biztonságosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!