Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért ráz az új elosztó amit...

Miért ráz az új elosztó amit vettem?

Figyelt kérdés

Pár napja vettem egy ilyen aluházas elosztót: [link]

és az a gond, ha hozzáérek bekapcsolt állapotban az elosztóhoz, akkor érezhetően megrázza a kezem. Mitől lehet ez?

2021. szept. 30. 15:27
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
A házadban a védőföldelést levelezőn végzett szaki kötötte be.
2021. szept. 30. 15:34
 2/7 A kérdező kommentje:
#1 Így lehet azért használni, vagy veszélyes?
2021. szept. 30. 15:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Vidd át a szomszédba vagy akárhová és ott is próbáld ki. Mindjárt tudni fogod, hol a gond.
2021. szept. 30. 15:58
 4/7 Szirty ***** válasza:

Védőföldeléssel ellátott alzatba dugtad a dugóját?

Amikor ezt tapasztaltad az elosztóba volt bedugva valamuilyen fogyasztó (és ha volt akkor milyen)?

2021. szept. 30. 17:01
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hát.. attól tartok egyáltalán nincs földelés azokban a konnektorokban ahová bedugtam. Elég régi a ház és nem lett soha felújítva a hálózat. Ebből lehet baj? A számítógép sem szereti ezt túlságosan gondolom.. Annak is ráz az oldala mint a veszett ló.

2021. okt. 1. 02:11
 6/7 anonim ***** válasza:
55%
Hát, ha rövidre zárod, akkor kellemetlen lesz, de nagyobb baj is lehet belőle. Be kellene húzni a harmadik eret! Valószínűleg azért nincs még behúzva, mert régen nem volt kötelező minden helyiségbe földelt dugaljt tenni. Nem gondoltak arra, hogy a jövőben már a hálóban is komoly elektronika lesz.
2021. okt. 1. 03:34
 7/7 Szirty ***** válasza:

"Hát.. attól tartok egyáltalán nincs földelés..."

Akkor ne használd ezt az elosztót!!

Ezek csak védővezetős hálózatban használhatók biztonságosan.

2021. okt. 1. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!