Robotporszívóból, milyen vált be százezer forint alatt?
Sencor robotunk feladta a működést 5 év után. Az akkori vélemények és tesztek alapján döntöttünk mellette és nem bántuk meg.
Fontos szempont, hogy ne csupán kövön, parkettán, hanem szőnyegen is jól dolgozzon! (140 nm, küszöb nélküli akadálymentesített lakásunk van)
Sencor jó cuccokat csinál mindig is és olcsóakat...
Nekünk most egy promóció keretében van Xiaomi, de arról annyit, hogy az első verzó már a garanciális idő alatt tönkrement olyan helyen rozsdásodott be ahol nem kellett volna és leállt az alaplapon valami emiatt és nem szivattyúzott...
Cserélték egy párhetes huzavona után ingyen, de nem ugyanolyanra mint amit kaptunk előszőpr hanem az újjabb modellre, mert a régi már nem volt beszerezhető..
Mivel semmi infó nem volt az előzőnél sem meg ennél sem, hogy milyen tisztítószerrel használhatóak ezek, mi meg az előzőbe öntöttük bele a domestost így a mostaninál óvatosabbak vagyunk és mostmár csak nyári ablakmosó folyadékot kap, vagy olyan tisztítószert ami sav és klórmentes..
ja..
Kezdők voltunk, úgy álltunk az új cucchoz, mint a felmosóvödörhöz :D
Mellesleg ez nem csak porszívó volt, hanem fel is mosott, van ilyen kis 4-5 decis folyadéktartálya, a mostaninak még póttartályt is adtak, meg pótkeféket.
Miért a Sencor nem mosott fel, csak porszívózott?
"(140 nm, küszöb nélküli akadálymentesített lakásunk van)"
A mosaniakak szerintem már ez nem probléma a Xiaominak akkora kereke van majdnem mint egy játékbabakocsinak, átmegy a hosszabbítókábelen meg a küszöbön is gond nélkül.
Nálam egy Xiaomi Mi Robot teljesít szolgálatot már 4 éve és annó mikor vettem kb 84ezer ft volt. Nagyon jól bevált és bár vannak kisebb hiányosságai nem tervezem lecserélni.
Árukereső szerint 100ezer környékén vagy kicsivel alatta már van pl Dreame D9 ami egy elég jól bevált modell és kb minden lényeges dolgot tud és bár nem mai típus, de a tudása még mindig jónak számít.
Köszi az eddigi hozzászólásokat!
1# Azért döntöttünk mellette akkoriban, mert még nem volt akkora választék, mint manapság, és ár/érték arányban nagyon jó volt. Valóban szépen dolgozott és tette a dolgát nap-mint nap.
Havonta 2-3 alkalommal takarítottunk a nagy porszívóval. A mindennapi koszt viszont nem kellett. Hogy mennyire hasznos volt, az most látszik, amikor már nincs robot és pár nap alatt itt-ott vannak apró pórcicák a lakásban.
Felmosásra nincs igény, azt megoldjuk hagyományosan. (gondolom, jobb is úgy) De ha tudná az új robot, nem ellenkeznénk. :-)
1es vagyok .
Értem csak fura. Nekem volt pár de mind a szekrény alján végezte. 3 maradt Xiaomi roborock S5 és s6 illetve most vettem egy viomi alpha 2 pro-t.
A felmosas total esélytelen volt mindegyikkel, de sötét parketta nagy ablak felületek tehát minden látszik, ezt nem tudta egy se megugorni. Ellenben ezek voltak az első porszívók melyek alkalmasak voltak takarításra. A sencoron azért is lepődtem meg, mert 5 éve meg nem volt tudtommal Xiaomi alapú Sencor porszívó (a mostaniak nagy része (mármint a drágább) már ugyanúgy mi home appal megy a firmware se másabb, csak márkát lehet választani kinek mi tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!