Milyen mosógép van újjan ami még javítható?
1-es roncsolás nélkül egyre kevesebb. Indesit whirlpool már régóta összeragasszák az dobházat. Ezt csak széfűrészeléssel és újraragasztással lehet javítan,ha a szimering és a dobcsapágy szorul cserére. A szervíz is kompletten rendeli a gyárból és cseréli.
A kérdezőnek a válaszom,hogy nekem egy mosogépszerelőismerősöm az LG és a samsungot ajánlotta, ő azokat még javítja,a többit már nem,talán még régebi boscht vagy miele-t
Kicsit árnyalja a dolgot, ami velem történt néhány éve.
A maga idejében viszonylag drága Whirlpool mosógépünk csapágya 4 éves korában megadta magát. Kötöttünk rá kiegészító biztosítást ami 5 éves koráig érvényes, de ennek keretében nem voltak hajlandóak megjavítani a mosógépet. Ezt most nem részletezem. A gép olyan kialakítású, amiben lehet csapágyat cserélni.
A szervíz 38 ezer Ft-ért javította volna meg a mosógépet. Nos, ennyi pénzért akkoriban simán lehetett venni egy használt mosógépet, egész jó állapotút. Tehát a javíttatás lehetőségét elvetettem. Maradt még az, hogy én magam megjavítom, vagy veszünk egy használt, de jó állapotú gépet,vagy egy újat.
Az elsőt választottam. Feltúrtam a netet, és találtam 9-10 EFt-ért egy pár utángyártott csapágyat hozzá. Ezt megvettem, és sikeresen beleépítettem. Igaz, hogy egy célszerszámot is kellett készíteni hozzá, amivel a régi csapágyat ki lehet csavarni a dob roncsolása nélkül, de sikerült. Azóta is működik.
Hasonló problémával szembesültünk a néhány éves Indesit hűtővel kapcsolatban is. Elrepedt az egyik alsó műanyag doboza. Ilyet hsználtan beszerezni esélytelen, az új pedig több mint 30 EFt-ba kerül.
Tanulság:
Bármilyen elektromos cuccot szervízben javíttatni, vagy alkatrészt beszerezni nem éri meg. Még akkor sem, ha viszonylag könnyen javítható problémája van. Mindegy, hogy ki lehet-e venni a csapágyat vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!