Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mi lehet a baja a hűtőnek?

Mi lehet a baja a hűtőnek?

Figyelt kérdés

Van egy régebbi hűtő, minimum 20 éves van. Az a baj vele, hogy 19 foknál lentebb nem tud hűteni. Van rajta egy kis kijelző, meg szabályzó gombok, 3 fokra van állítva. Gondoltam nem tud annyira hűteni, hogy lemenjen 3 fokra, így felvettem 8-ra, de semmi. Régebben pedig simán hűtött 5 fokra is, de szép lassan egyre feljebb ment, most tart 19 foknál. Ajtó jól zàródik, jó a szigetelés. A kompresszor is valszeg jó, mert a hűtőtérbe fújja a hideg levegőt, viszont folyamatosan megy. A hőfokmérő is jó, mert ha megfogom kézzel, megy felfelé a hőfok, ha pedig jéghez érintem, akkor leszalad minuszra is. Kihúztam kb 1 órára, hátha kicsit pihen, és jó lesz, de nem, semmi változás. Benyomtam rajta a kiolvasztás módot is, ilyenkor leáll a kompresszor egy időre, de semmi siker.

Van valami tippetek mi lehet a baja?

2023. febr. 25. 15:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Leolvasztás rendben?
2023. febr. 25. 15:39
 2/8 anonim ***** válasza:
52%
Az, hogy 20 éves. Ezt már nagyon érdemes lenne cserélni, ha jol is müködik, zabalja az aramot.
2023. febr. 25. 15:41
 3/8 anonim ***** válasza:
52%
Nálam is ugyanez volt. Kuka. Azóta van másik, ami negyadannyi áramot eszik és rendesen hűt.
2023. febr. 25. 15:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Megy a kompresszor, tehát jó elektromosan, kapcsol a termosztát, akkor csak egy dolog lehet: nincs benne gáz. Kilyukadt valahol (elég egy tűhegynyi lyuk a belső oldalán). Gazdasági totálkár.
2023. febr. 25. 18:00
 5/8 A kérdező kommentje:
a lyukadás lehetséges. Bár ennek a hűtőnek a tetején van egy ventillátor rács mögött, az juttatja be a hűtőtérbe a hideg levegőt. De akkor ez úgy működik, hogy van valami a ventillátor előtt/mögött, amiben megy a gáz, és így tud hideget fújni? Mert akkor ezek szerint csak annyi hideget fúj, amennyit maga a ventillátor forgásával tud keringetni.
2023. febr. 25. 18:06
 6/8 anonim ***** válasza:

"így tud hideget fújni? Mert akkor ezek szerint csak annyi hideget fúj, amennyit maga a ventillátor forgásával tud keringetni."

Igen.

2023. febr. 25. 18:09
 7/8 A kérdező kommentje:

Értem. Tehát szép lassan kiment a gáz, ezért emelkedett a hőfok. Mindenesetre sajnálom ezt a kis hűtőt, másodlagos hűtőnek volt használva pl italoknak, de így, hogy alig hűti lentebb (25 fokos helység), így csak árampocséklás, meg a hűtő is csak szenved.

"Mert akkor ezek szerint csak annyi hideget fúj, amennyit maga a ventillátor forgásával tud keringetni."

Ezt a mondatomat elírtam: Tehát csak annyi hideget tud előállítani, amennyit a ventillátor képes magában, de a lényeg érthető volt.

2023. febr. 25. 20:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha 25 fokra van fütve egy helység nálatok, akkor bele kell férnie egy uj hütönek a költségvetésbe:D
2023. febr. 25. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!