Mi lehet a baja a hűtőnek?
Van egy régebbi hűtő, minimum 20 éves van. Az a baj vele, hogy 19 foknál lentebb nem tud hűteni. Van rajta egy kis kijelző, meg szabályzó gombok, 3 fokra van állítva. Gondoltam nem tud annyira hűteni, hogy lemenjen 3 fokra, így felvettem 8-ra, de semmi. Régebben pedig simán hűtött 5 fokra is, de szép lassan egyre feljebb ment, most tart 19 foknál. Ajtó jól zàródik, jó a szigetelés. A kompresszor is valszeg jó, mert a hűtőtérbe fújja a hideg levegőt, viszont folyamatosan megy. A hőfokmérő is jó, mert ha megfogom kézzel, megy felfelé a hőfok, ha pedig jéghez érintem, akkor leszalad minuszra is. Kihúztam kb 1 órára, hátha kicsit pihen, és jó lesz, de nem, semmi változás. Benyomtam rajta a kiolvasztás módot is, ilyenkor leáll a kompresszor egy időre, de semmi siker.
Van valami tippetek mi lehet a baja?
"így tud hideget fújni? Mert akkor ezek szerint csak annyi hideget fúj, amennyit maga a ventillátor forgásával tud keringetni."
Igen.
Értem. Tehát szép lassan kiment a gáz, ezért emelkedett a hőfok. Mindenesetre sajnálom ezt a kis hűtőt, másodlagos hűtőnek volt használva pl italoknak, de így, hogy alig hűti lentebb (25 fokos helység), így csak árampocséklás, meg a hűtő is csak szenved.
"Mert akkor ezek szerint csak annyi hideget fúj, amennyit maga a ventillátor forgásával tud keringetni."
Ezt a mondatomat elírtam: Tehát csak annyi hideget tud előállítani, amennyit a ventillátor képes magában, de a lényeg érthető volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!