Képes egy hibás hosszabbító zárlatossá tenni egy konnektort?
A hiba észlelése így zajlott:
- Ment a mosógép és a rá kötött 2 világítás, hirtelen leoldott a kismegszakítójuk és az a fázis a villanyóránál, amire kötve van
- Először a mosógépre gyanakodtam, de másik áramkörön a hosszabbító nélkül működött (hosszabbítóval azt a kört is levágta)
- Viszont a konnektor is égett szagú lett, a multiméterem ha sípol szakadásvizsgálatkor, akkor mér 0 ellenállást, lekapcsolt állapotban sípolt, amikor a konnektorra rámértem
Ami furcsa volt nekem, hogy rövid ideg működött még a mosógép kihúzása után ezen az áramkörön a két lámpa, de miután matattam a konnektorokban a multival, már levágta a relé, tehát vélhetően rövidzár keletkezett.
Képes lenne egy hibás hosszabbító így károsítani egy konnektort?
Holnap teszek egy próbát a konnektorok újra cserélésével és a kötődobozok átnézésével.
Ja persze egy konnektorcsere helyett egyből egész ház újrahúzás. :D Na pontosan ezért nem hívok villanyszerelőt, mert az ilyenek rontják a tisztességesek renoméját is. Álmodik a nyomor, ezt idős, jóhiszemű emberekkel el lehet játszani, de velem biztosan nem.
Semmi baja a nálam kiépített hálózatnak, van mérnök ismerősöm, amit nem tudok, fogom a kicsi szám és kérdezek, azóta is hibátlanul működik. Előbb fogok a mérnök szavára adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!