Ez normális jelenség egy régebbi hűtőnél?
Egészen pontosan egy Lehel zfc 304 nk hűtőről van szó. Tudom, nem mai darab meg minek tartogatok ilyet, de a célnak megfelel, italok meg esetenként hús van tárolva benne. Egyébként van rendes modern hűtőnk, ez a melléképületben van. Viszont ma reggel óta folyamatosan megy a kompresszor, kb fél óránként megáll, de pár másodperc után megint bekapcsol. Kb 6 órától elkezdett kattogni is, meg amikor leáll a kompresszor, megremeg a hűtő.
Legkisebb fokozaton megy, hűtőtérben 8.6 fok van, fagyasztóban -9.6 fok.
Ez normális dolog? Eddig nem csinálta ezt, kezdene megdögleni a kompresszor? Esetleg az segítene, ha kihúznám éjszakára a hűtőt?
A hőmérsékletek teljesen normálisak. Arra gyanakszok, hogy esetleg a kompresszorba levő hőkioldó kapcsolja le időnként, bár akkor nem néhány másodpercre áll le, hanem percekre.
Tipikus hiba még, hogy a hőfokszabályzó bekrepál, és állandóan jár a hűtő, mert úgy érzi, hogy nincs elég hideg benne. Ebben az esetben viszont sokkal hidegebbnek kellene lenni benne, a normál hűtő részben is megfagynak a dolgok.
Először ellenőrizd, hogy a a hőfokszabályzó érzékelője nem jött-e le a helyéről. Az oldalt levő tekerőgombból egy kemény drótszerű valami lóg ki, az lesz az. Nem tudom ebben a típusban pontosan hol a helye, de rendszerint a fagyasztórekesz alján, vagy a hátúl levő hűtőlemezen szokott lenni a vége.
Ha ez rendben van, egy leolvasztás soszor segíteni szokott, ha sok jég összegyűlt a hűtőben.
Nekünk is ilyen van csak zlk260 néven,tökéletesen működik.
Néhány éve egyszer csak nem hűtött,már kidobni készültünk amikor megpróbáltam egy tesztet,a termosztát borítását leszedtem,a termosztátra vezet 4 vezeték,a pirosat és feketét óvatosan összeérintettem-a hűtő működni kezdett tehát a termosztát volt a hibás.Később egy kis 220V-os kapcsolót kötöttem rájuk és kb.óránként kapcsolgattam amíg elmentem termosztátot venni ~5000Ft-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!