Earthwalker kérdése:
Indukciós főzőlapnál normális jelenség az, hogy az edény falához érintve világít a fázisceruza? Ha enyhén az edény fémrészéhez érek, akkor bizsereg az ujjam, ezért gyanakodtam.
Figyelt kérdés
2015. dec. 17. 15:28
1/7 anonim válasza:
Nem szabadna egy picit sem ráznia, ha a bizsergést erre értetted. Nézesd meg szakemberrel.
2/7 A kérdező kommentje:
Állomásokon éreztem ilyet a padok fém kartámaszain, de oda még nem vittem fázisceruzát. Egyébként egy új főzőlapról van szó, szakember kötötte be. Ami még zavar, hogy használat közben remeg és búg az egész, mint egy hangos trafó. Tudom, hogy ugyanazon az elven működik, de ezt így nem nevezném komfortosnak.
2015. dec. 17. 16:22
3/7 anonim válasza:
Az örvényáram teszi.
Ha van beépítve áramvédő kapcsoló a villamos hálózatodba, akkor nincs mitől tartani.
Ha nincs, szereltess be egyet.
4/7 A kérdező kommentje:
Oké, az örvényáram teszi, de ez normális, általános jelenség, vagy hiba?
A fázisceruza nem világít annyira, mint amikor közvetlen a fázishoz érintem, de halványan igen. Másnak is?
2015. dec. 17. 19:24
5/7 anonim válasza:
A fáziscerka a tekercs szórt kapacitásán keresztül világít.
Ez normális.
6/7 electroman75 válasza:
Dobd el azt a szart(fázisceruza) és vegyél valami normális kéziműszert amivel MÉRNI is lehet.
7/7 A kérdező kommentje:
Megnéztem ismerősnél is, és annál a főzőlapnál is világított a fázisceruza.
2016. jan. 5. 22:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!