Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Konyhai elektromos csap fölé...

MGéza kérdése:

Konyhai elektromos csap fölé vízmelegítőt, de milyet?

Figyelt kérdés
Olyan 40.000 forint rá a keret. Tartályos érdekel, nem vízforralóra gondoltam. Szerintem 10L mosogatáshoz, egy két aprósághoz, felmosáshoz bőven elegendő. Fogyasztással kapcsolatos tapasztalatot és kérnék, akinek van.

2022. dec. 2. 20:08
 1/9 anonim ***** válasza:

A vízmelegítőket be kell kötni a vízrendszerbe. Nagyon nem mindegy hogy jelenleg mid van, milyen kialakítású, és a kiszemelt cucchoz mi kell.

Van olyan, ami csak a saját speckó csaptelepével működik, a meglevőhöz nem lehet bekötni. De többféle lehetőség van, a helyszíni körülmények ismerete nélkül nem lehet megmondani, mi lesz a befutó.

Van már melegvíz kiállás, vagy csak egy hideg vizes csapod van? A csaptelep a fali csőkiállásra van szerelve, vagy a mosogató szélébe vagy mellé?

Ezeket kell tisztázni előbb, nem a fogyasztást. Illetve a vízvételezési szokásokat. Lehet hogy nem is kell tartályos, hanem olyan, ami a csap megnyitásakor melegíti a vizet.

2022. dec. 3. 04:12
 2/9 Szirty ***** válasza:
49%
Mi az az "elektromos csap"?
2022. dec. 3. 16:18
 3/9 puritan ***** válasza:
25%

Valóban, mi az az elektromos csap?

Csak nem az átfolyós elektromos vízelegítő? Az elé minek még egy tartályos? Ja... mert nem működik?

2022. dec. 3. 23:29
 4/9 A kérdező kommentje:
Hú, összekevertem a szórendet, most mi lesz? Szerintem aki nem trollkodni akar, az nyugodtan válaszolhat. Az egyesnek sikerült megtennie. Nektek a kötözködésen kívül van hozzáfűznivalótok?
2022. dec. 3. 23:33
 5/9 Szirty ***** válasza:
25%

"... most mi lesz?"

csak az hogy nem értjük mit akartál leírni. Eskü nem értettem. Én is átfolyós vízmelegítős csaptelepre gondoltam. Meg olyanra miben LED-ek vannak és hideg vízzel kéken, meleggel pirosan világít.

Csap is, elektromos is.

De el még most sem árultad mire is gondoltál amikor leírtál valami egészen mást. A szó sórrendet emlegeted. Talán konyhai csap fölé vízmelegítő?

"Nektek a kötözködésen kívül van hozzáfűznivalótok?"

Sajnos az érdemi hozzászóláshoz előbb azt kell megfejteni mi a kérdésed.

Szerintem bőven elég lett volna egyszerűen helyesbíteni ahelyett hogy a saját tévedésed miatt akadsz ki és másokat támadsz oktalanul...

2022. dec. 4. 08:06
 6/9 A kérdező kommentje:
Szóval nem érted. Köszönöm, majd kiírom helyes szórendet használva, vagy nem. Már nagyon elférne egy javítási lehetőség a kérdés kiírása után, de ez most így marad, mivel nem lehet.
2022. dec. 4. 09:52
 7/9 Szirty ***** válasza:
55%

"...de ez most így marad, mivel nem lehet."

Lehetett volna. Pl. úgy hogy dühöngés helyett válaszolsz a kérdésemre.

Egyszerű.

De most már mindegy. :)

2022. dec. 4. 09:56
 8/9 A kérdező kommentje:

Senki nem dühöng, csak nem szeretem, ha trollkodásra használja valaki a topicot, hogy nini, hülyét fogtam. Pedig elég nyilvánvaló, hogy miről lehet szó, mivel elektromos csap nincs, vagy minek lenne? :)

Na jó, a választ megkaptam magamtól:

Az átfolyós nem jó, mivel nagy a pillanatnyi áramfelvétele, a ház hálózata nem bírná a terhelést. Pont ezért nem szerepelt a lehetőségek között a kiírásban sem az átfolyós, mint lehetőség.

Viszont a tartályos max 1500W körül vesz fel, az kb egy kávéfőző teljesítménye, annyit simán elbír. Vezeték nem falban vezetett, nem hinném hogy komoly probléma az átcsövezés.

Most aki akar, írhat konkrét típust. Árukeresős nekem működik, kellett tehát 5 csillag véleményekkel nem vagyok előrébb. A trollkodással sem.

2022. dec. 4. 10:10
 9/9 Szirty ***** válasza:

"Pedig elég nyilvánvaló, hogy miről lehet szó"

Nem volt nyilvánvaló.

"mivel elektromos csap nincs, vagy minek lenne?"

Vagy van. Attól függően ki mit nevez annak. Még két példával is illusztráltam...

2022. dec. 4. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!