Hogy működik az elektromos vízforraló kapcsolója? Honnan "tudja" mikor kell kikapcsolnia?
Nem tudja.
Bimetall, azaz hőre érzékeny ikerfém hajlik el benne a meleg hatására, működésbe hozva a kikapcsolást.
2 de nem tudom, ezért kérdezem. Biztos, hogy bimetál van benne?"
Én meg tudom, az van benne.
"A gőzt vezetik le egy bimetálhoz, "
Ja, ha rajtad múlna, biztosan így lenne.
Itt is a 22-es csövön jut el a gőz a kapcsolóig.
https://www.youtube.com/watch?v=IZL1tBjpv7U
Itt a videón is látszik, az aljára pasztázott bimetálok a biztonsági kapcsolók, a különálló végzi a lekapcsolást. A videón is látszik, hogy ott van közvetlen felette a lyuk, amin a gőz/meleg lejut a kapcsolóhoz. Ott még szokott lenni egy szilikon/műanyag közdarab, ami pont bimetálra tereli. A siemens vízforralómon még alatta perforált is a burkolat, hogy ha esetleg túltölteném, ott folyik ki a víz.
Szerintem is gőz alapján, mivel ha nyitva hagyom a fedelét, nem kapcsol ki - legalábbis az enyém.
Szerintem több okból is nem a vízhőmérsékletet mérik:
1. ha víz érne hozzá akkor idővel sok vízkő rakódna le rajta ami valószínűleg elrontaná a bimetált és nem kapcsolna ki többé ami elég veszélyes
2. különböző tengerszint feletti magasságokon más és más a víz forráspontja. Ha pl 100 fokra állítod be a bimetált de te síeléskor magaddal viszed 3000 méterre ott már 90 fokon forr a víz tehát megint nem kapcsolna ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!