Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Régi olajradiátor javítására...

Régi olajradiátor javítására van esély? Kb. 20 éve volt bekapcsolva utoljára, aztán már nem működött.

Figyelt kérdés
Ha nem, mit érdemes vele kezdeni?

2022. szept. 6. 13:51
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
A pincében van, majd felhozom, és kipróbálom. Nincsenek rajta betétek, még hőfokszabályzóra sem emlékszem. Lehet vagy 40 éves.
2022. szept. 7. 09:15
 12/17 anonim ***** válasza:

40 éve még valóban nem nagyon volt rajtuk hőfokszabályozó.

De ha nincsenek betétek, akkor mit próbálsz ki rajta? Maradt a biztonsági hőkapcsoló meg a fokozatkapcsoló(k).

2022. szept. 7. 10:06
 13/17 A kérdező kommentje:
Milyen betétekre gondolsz? Ezek hol szoktak lenni? Most nincs előttem a radiátor.
2022. szept. 7. 11:23
 14/17 anonim ***** válasza:

Takarékbetétekre. :D

Telekkönyvi albetétekre. :D

Tisztasági betétekre. :D

Hagyjuk. :D

2022. szept. 7. 13:46
 15/17 Szirty ***** válasza:

"Milyen betétekre gondolsz?"

Azt az alkatrészt amibe a hálózati feszültség van bevezetve és a villamos energiát hővé alakítja (melegszik) fűtőbetétnek nevezik.

Szerintem arra gondolt.

2022. szept. 7. 14:24
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, majd megnézem.
2022. szept. 7. 14:44
 17/17 anonim ***** válasza:
Visszagondolva a mélyszocializmusra, inkább dobd ki. Lehet, hogy hétezerért kapsz egy újat (általában kisebbet, mint a régiek, méretre is, meg villamos teljesítményre is). De a 40 évesek azok a kor szellemében készültek. Az egy dolog, hogy nincs rajtuk hőfokszabályozó, ami nagyon kényelmetlenné teszi a használatot, de a biztonsági hőkapcsoló sem volt valami nagy szám ezeknél a régieknél. 80 körül éveket dolgoztam egy telephelyen, ahol faházak voltak felállítva, bennük olajradiátorokkal.
2022. szept. 7. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!