Régi olajradiátor javítására van esély? Kb. 20 éve volt bekapcsolva utoljára, aztán már nem működött.
Én ellenőrizném hogy a fűtőszál szakadása miatt nem fűt, vagy a hőfok kapcsoló rossz, esetleg a vezeték/kötés van elégve, van-e benne olaj, stb.
Ennek tudatában tenném meg a következő lépést.
"Nem vagyok szakember..."
Én csak válaszoltam a kérdésedre amennyire lehetett. A pontos válasz azonban a készülék állapotától függ mint azt leírtam.
"azért valószínűleg az olaj nem párolgott el..."
Tekintve hogy az olajokra nem jellemző a párolgás.
Szivárogni azonban tud! :)
Semmi gond.
Az kevéssé valószínű hogy ez a problémája, csak felsoroltam néhány lehetőséget ami eszembe jutott.
Volt már olyan hogy egy autóban az olajnyomás érzékelőt többször kicserélték, utána a kábeleket, csatlakozókat, mert nem volt olajnyomás. De nem nézték meg van-e benne olaj...
Ha egyáltalán nem "műkszik", akkor alighanem nem a betétekkel van baj (kipróbáltad minden betéttel külön?) Lehet, hogy utoljára bekapcsolva túlmelegedett, és kiugrott a biztonsági hőkapcsoló. Gondolom, van rajta hőfokszabályozó, az kattan, ha áttekered a környezeti hőmérséklet-tartományon?
Ami azt illeti, ha javításra kerül, én a csatlakozó vezetékét is kicseréltetném újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!