Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Otthoni split klíma használata...

Otthoni split klíma használata esős, zivataros időben (magyarázat lent)?

Figyelt kérdés
Ma közel 40 fok lesz, ide valamikor az éjjel második felében jöhet eső, akár intenzív zivatar. Eü. probléma miatt kikapcsolni nem tudom a klímát este, de ráadásul panellakás (azonnal visszamelegedne még ha esik is), éjjel pedig ha minden jól megy alszom. Azt tudom, hogy zivatarban ha villámlás van nem szerencsés, ha megy, de arra valószínűleg úgyis felébredek. Ha komoly felhőszakadás van viszont, és közben üzemel (a kültéri ázik), az okozhat-e a működésben bármilyen gondot, vagy később ebből származó problémát? Felteszem ezt simán bírnia kell, de nem vagyok még rutinos klímahasználó, ezért jobb megkérdezni. Köszi
2022. aug. 19. 05:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Arra találták ki, hogy menjen bármilyen időben.
2022. aug. 19. 06:01
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem, az a leírásában konkrétan is benne van, hogy ha csattog, villámlik, akkor érdemes nem csak kikapcsolni, hanem áramtalanítani is. A felhőszakadás közben működésben nem voltam biztos, mert ugye alapból nem esős időben használatos a klíma, de ha hőhullám tetőzése előzi meg, az más, mert a beltér akárhogy is esik, szénné van melegedve.
2022. aug. 19. 07:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az azért van a leírásában, hogy nem tudj reklamálni ha a villámlás tönkreteszi a berendezést.

Amúgy pedig mindenfél időjárási körülmények között tudnak ezek üzemelni. Sok berendezés nem is védett helyen, oldalfalon a fék alatt az erkélyen van, hanem fent a tetőn, telibeveri az eső, jég minden.

Használd nyugodtan! Kelleni fog, ha erre a forróságra ráesik az eső olyan pára lesz, hogy fuldokolni fogunk :D

2022. aug. 19. 08:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Tehát használd nyugodtan, csak azért írták bele, hogyha tönkreteszi a villám, ne reklamálhass? Ettől én nem lennék nyugodt, feszül itt némi ellentmondás. :)

Ez egy elektromos berendezés, ha nagy impulzus éri, tönkre fog menni, akármire is van tervezve. Ha kihúzod, közel biztos, hogy nem fog tönkremenni. Nem sok mozgástér van ezügyben, cselekedj belátásod szerint.

2022. aug. 19. 09:39
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Annak az esélye, hogy egy panellakás oldalfali klímájába közvetlenül villam csap, igen elenyésző.

A házba viszont becsaphat, ez nem is olyan ritka dolog. Ez ellen azonban tudsz védekezni: B+C túlfeszültség levezetővel. Villanyszerelő beépíti. A konnektorba dugható csak "D" osztály, nagyon minimális védelmet nyújt.

2022. aug. 19. 11:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, akkor használom nyugodtan, ha villámlósdira felébredek akkor meg kénytelen leszek addig kihúzni. Egyébként a középső országrészben még most éjjel nem nagyon mondanak most erős zivatartevékenységet, a Dunántúlra igen.A holnap éjjel meg már jobb lehet ebből a szempontból, mert addig lehet szombaton hűteni, nem lesz ez a borzalmas 39 fok, mint ami itt is perpillanat van.
2022. aug. 19. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!