Autómata mosógépben csapágycsere?
Lehet csak az aranygyűrűd maradt a dobban, nem a csapágyak problémásak...
Kétlem, hogy egy 2m2-es likban nekiállna csapágyat cserélni bármely értelmes ember...
Nekem otthon csinálta a felültöltös csapágycserét a szerelő.
Ha már szetszedi érdemes a szivattyú állapotát megnézni, régi gépnél "dob szoknyát" szimeringeket cserélni.
4
Ha olyan műszaki "ember" vagy, akkor megoldanád magad a problémát...
Van satud is asztalra szerelve, hogy a szaki dolgozhasson bizonyára:DDD
Körbejárni a gépet bárki tudja, de mint tudjuk az nem elég, ez nem sámánszertartás:DDD
Nekem is elektrolux mosógépem van, és kb. négy éves korában az egyik oldali csapágy már NAGYON zajos lett. Mivel öt éves koráig volt rá biztosítás, bejelentettem, de azt mondták, hogy a csapágy kopó alkatrész és erre nem vonatkozik a biztosítás. A szervíz 40 ezerért javította volna meg, attól meg nem sokkal többet érhetett az egész mosógép. Ezért hát - mivel én is olyan műszaki ember vagyok - hozzáfogtam magam. Kiszedtem a rossz csapágyat, megnéztem a típusát, és a neten rendeltem hozzá egy pár utángyártottat. 11-12 ezerbe volt szállítással együtt. A gyári a duplája lett volna. Kell hozzá egy célszerszám, mert a csapágy házának az elején van két lyuk, ebbe kell beleilleszteni a szerszámot, és úgy lehet kicsavarni a helyéről. Ilyenem nem volt, ezért csináltam egyet egy darab laposvasból, meg két csavarból.
Két dologra kell figyelni.
A két csapágy nem egyforma. Az egyiknek a háza jobbos menetű, a másik balos.
A másik, hogy a szimering és a csapágy közötti részt jól tele kell tölteni zsírral, mert egyrészt keni a szimeringet, és később kopik el, másrészt megakadályozza, hogy a víz bejusson a csapágyhoz. Én szilikonzsírt használtam, az nem bántja a gumit, és valamennyire hőálló is.
A javítás óta eltelt két év, de még működik a masina.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!