Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ez meg hogy a búbánatba...

Ez meg hogy a búbánatba történhetett(megolvadt sorkapocs)?

Figyelt kérdés

Egyszer csak égett műanyagot éreztem, és ahogy mentem a fürdőszoba felé egyre erősebben lehetett érezni. Sejtettem, hogy a bojlerből jön mert más elektromos berendezés nincs a fürdőszobába áram alatt. Levettem az alját és ezzel kellett szembesülnöm: [link]

Ez egy 400 V-os sorkapocs. A bojler külön 16-os kismegszakítóról megy, mivel ez az éjjeli áram. Vagyis már nem, mert ha jól tudom megszűnt, és ez lett kedvezményes óra (B). Amikor bementem, levettem a bojler alját, akkor nem fűtött, ezért én feltekertem a hőfokszabályzót és bekacsolt, tehát nem verte le a megszakítót. Valamiért a fázis megolvasztotta a sorkapcsot. Valaki, valami magyarázat? esetleg ötlet?

#Olvadt sorkapocs, bojler sorkapocs olvadás, hajdú bojler műszaki hiba
2022. aug. 14. 21:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

"de abba nem lehet bedugni a sarut."

Amíg le nem vágod a vezetékről.

2022. aug. 15. 05:03
 12/12 A kérdező kommentje:
Lecseréltem az összes csatlakozót, és dörzsivel át takarítottam minden csatlakozási pontot, és hát sajnos valóban el voltak oxidálódva. Most már minden szuper, és már jól működik. Legközelebb erre jobban oda figyelek. Köszönöm!
2022. aug. 16. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!