Van 2 db 230 V 16A-es villanyórám. Ha azokat párhuzamosan kötöm, akkor hány amperig terhelhető a rendszer? Semmiképpen nem a csalás a cél, hanem a nagyobb amperfelvételű gépek időleges működtethetősége. Van-e hátránya, pld nagyobb villanyszámla, stb.
Mit nem lehet azon érteni, hogy ez nem megy?
Sem technikailag, sem máshogy. Ha meg manipulálod, annyi erővel lophatnád is az áramot, mert ugyanolyan súlyú manipuláció.
"A lényeg a technikai kivitelezés müszaki hatása"
Igen csak mégse, mert a kérdésedben az is szerepel, hogy lesz-e nagyobb villanyszámla. Ebből meg az következne, hogy ezek áramszolgáltatói fogyasztásmérők, melyekkel kapcsolatban meg van értelme azoknak a válaszoknak, hogy ezt nem szabad megcsinálni. Így aztán kár volt ledorongolni azokat. Legközelebb gondolkozz, mielőtt írsz valamit.
Kis ellenállások egyszerű párhuzamos kötésénél nem biztosítható az egyenletes megosztás, mivel a kötési hibalehetőségek hatása összemérhető a mérők áramtekercsének ellenállásával, józan ésszel kb a 2 db 16 A-es 20-25 A-ig lenne terhelhető. A mérőkön nyilván mindegyiken megjelenik a rajta áthaladó áramokkal arányos fogyasztás, melyek összege az elhasznált energia.
“Aki azt írja hogy nem kivitelezhető, szerinted az ért hozzá?”
Mivel látszik, hogy nem értesz hozzà, nem mentem bele olyan mélységig, mint 5-ös.
Nem is kell senkinek az én szintemen lenni, szerintem szakmunkás első osztályában tanítják, hogy automatát nem kapcsolunk párhuzamosan (ahogy relét sem), és nem lesz a 2 16-osból egy 32-es. Ugyanez érvényes akkor is, ha fogyasztásmérők is vannak, nyilván mindegyik előtt van egy automata, vagy olvadóbiztosító.
Egyáltalán ugyanarról a fázisról jön a két óra? (Azt sem írtad, hogy mit jelent az hogy “van 2 villanyórám”. Van a fiókban otthon, vagy ezek be vannak kötve? Feltételeztem az utóbbit)
"Az elején írtam, hogy az árammérők utáni II kapcsolásról beszélek és azok hatásairól"
Akkor légyszíves olvasd vissza magadat, hogy mit írtál. A villanyórák párhuzamosan kötéséről kérdeztél. Én erre válaszoltam. Ebben nem a villanyóra UTÁNI párhuzamosításról van szó. Sajnálom, hogy nem voltam képes a kérdésedből gondolatolvasni azt, hogy mit szeretnél. Szóval előszöris azt a kérdést írd ki, amit kérdezni szeretnél, ne egy másikat. Akkor talán arra is tudunk válaszolni.
Ugyanakkor továbbra is: a megoldás, amit keresel, az a fázisbővítés. Ha erre (és csak erre!) neked 800 ezres ajánlatot adtak, akkor vagy bejövő kábelt is cserélni kell nagyon nagy távolságban, vagy nagy át akarnak verni.
Hatásnak pedig azt mondanám, hogy ellenőrizd a vezetékezést. Ha 16A-t kötöttek be eredetileg, akkor lehet, hogy a vezetékezés nem bír el 25A vagy 32A terhelést, akár átmenetileg sem. Jobb esetben csak melegszik a vezeték, főleg a kötések, (leg)rosszabb esetben leég a ház.
8 ne is próbáld értelmezni. Rajzolja le mit akar.
2 órája van, feltehetőleg bekötve, én úgy értettem, utána mindkettőt rá akarja kötni egy fogysztóra ami 32-es betápot igényel, így tulajdonképpen párhuzamos a 2 óra és az automatái, feltéve, hogy ugyanaz a fázis. Valószínű igen, mert vagy 1-et vagy 3-at kötnek be.
Viszont ha 2 külön fázison lenne, akkor lenne itt szép csatt is.
1. Ha teljesen otthon lennék nem kérdeznék
2. Csalás nélkül (de tudtommal szabálytalanul) csak az árammérők után lehetséges a párhuzamosítás.
3. Hidd el nem érdekel hogy mit tanítanak a szakmunkásképzőben, nem véletlenül nem kötelezőek már egyes kivételtől eltekintve a szabványok sem.
4. II-os kötéshez, az óra után nem tudom miért akarsz rajzot
5. Nem kell 32 A. Erre már kaptam egy reális választ, az 5-től hogy mire számíthatok, ha meglépem.
6. Nem csak kábelcsere, de óraáthelyezés is kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!