Büdös a mosógép, hogy takarítsam ki?
Az ecet szag elpárolog
Én is ecetes mosást javaslok
"6-8 liter 20%-os ecettel"
Az ecet ok, bár sok mosógép tömítését roncsolja. De 6-8 litert semmiképp se tegyél bele, elég 2-3 deci és 90-95 (amilyen program van( moss. Tegyél bele ruhát is, nem kell üresen járatni.
De a lényeg, hogy ne csak egy ilyen programot járass át, hanem minden elérhető részét ki kell takarítani a gépnek! A szűrőt, szűrőházat szivaccsal, fertőtlenítővel mosd ki. A mosószeradagolót szintén alapotan fertőtlenítsd ki. Fogadok tele van mosószer maradványokkal. A folyékon mosószer ugyanúgy le tud tagadni az adagolóban mint a por és csak rohad, büdösödik. Az ajtót, a gumikat mind mosd le fertőtlenítővel, domesztos, stb. Ha felültöltős, akkor a dob mellett körben van egy peresm mint a wc-nél, ott is van egy jó nagy gumi szoknya. Azt is le kell mosogatni, mert odáig nem megy fröcsög fel annyira a mosóprogramból a víz hogy lemossa. A lerakódott mocskot meg nem fogja leoldani.
Hogy megelőzd a mosógép büdösödését, rendszeresen takarítsd ki! Erre is kell bizony időt, energiát fordítani.
Én is így voltam és kikértem egy szakember véleményét. Veszel a Lidlelbe ACE klórt 1 vagy 2 litert beleöntesz majd feltöltöd félig a mosógépet vízzel. Beállítod egy mosás programra.
Slaggal a csapból a főmosás rekeszen betöltöd.
Egyből tiszta lesz az tuti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!