Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Létezik valamilyen merülőforra...

Létezik valamilyen merülőforraló kádhoz?

Figyelt kérdés

Teljesen hideg vezetékes vízhez van valami eszköz, hogy egy kb fél kádnyi vizet felmelegítsen fürdéshez?

Egyelőre bojler beszerelésére nincs lehetőség.

Köszönöm szépen.

2022. júl. 11. 21:11
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
#kádhoz
2022. júl. 12. 11:15
 12/23 anonim ***** válasza:
64%

7. Nagyon szépen kérlek, mutasd meg a találatok között, melyik az, amelyik képes 40-50 liter vizet felmelegíteni minimum 20-25 fokos hőmérsékletre. Ügye megteszed!

Kérdező, a 6. linken lévő cég nekem nem tűnik tisztának, és a mutatott termék nem biztos, hogy megfelel a magyar előírásoknak.

2022. júl. 12. 11:24
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

6: gyanúsan google-fordítós termékleírás, a 2500 W-os teljesítményen kívül semmiféle irányértéket nem ad, hogy hány liter vizet hány perc alatt hány fokkal tud felmelegíteni...

Még szerencse, hogy az oda van írva, hogy " A víz melegítése során kérjük, ne érintkezzen közvetlenül a vízzel a testtel."

Hogy mire elég a 2500 W?

egy köbméter (ezer liter) víz 1 fokkal történő melegítéséhez 1.17 kw kell. De az egyszerűség kedvéért számoljunk 1 kw-tal (1000 watt)

100 literhez akkor 100 w kell... ha csapvíz hőmérsékletről fürdővizet szeretnénk, az kb. 15 fokról 40 fok, azaz 25 fok. azaz 25x100 watt = megvan a 2500 W.

Kérdés, mindez mennyi idő alatt lesz....

2022. júl. 12. 11:25
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. Igen, pont ilyen gyanús vagy éppen hasonló zermékleírásokat találtam, azért a saját magam védelmében olyat szerettem volna ami biztonságosan használható. Ezek a termékek szerintem lehetnek életveszélyesek is.

A keresőben pont ilyesmiket találtam én is. Egyiket sem merném megrendelni.

2022. júl. 12. 11:42
 15/23 Szirty ***** válasza:

"Zuhanyzáshoz jó:"

Bizonyára. Csak 6000W a teljesítmény felvétele (25A) :))

2022. júl. 12. 12:14
 16/23 anonim ***** válasza:

""Zuhanyzáshoz jó:"

Bizonyára. Csak 6000W a teljesítmény felvétele (25A) :))"

Ami ha nem áll rendelkezésre, megkéri a szolgáltatótól.

És akkor még mindig csak egy kábel kell hozzá a kádig. Mivel csak nyáron használja, itt nem kell egyidejűség miatt aggódni a villanyfűtés meg egyéb elektromos cuccok miatt.

2022. júl. 12. 14:34
 17/23 Szirty ***** válasza:
45%

"És akkor még mindig csak egy kábel kell hozzá"

Na jah. Az úgy megy.

Csak egy kábel. Csak egy kis fal vésés, csak egy kis fal fúrás, kis gipszelgetés itt-ott, kis koszolgatás, kicsi újrafestés, esetleg egy kicsit ordenáré ronda falon kívüli műanyag csatorna. Fogyasztásmérő megtámadása vésővel, stb. Csak egy kis rumli pár napig vagy hétig... :)

2022. júl. 12. 15:21
 18/23 anonim ***** válasza:

#12 Nagyot mondtál, mehetsz fogat mosni...

Amúgy bármelyik, amelyik legalább 2-3 kilowatt teljesítményű.

A víz fajhője 4,183 kJ/(kg*K)

Tételezzük fel, hogy 40 liter vízben meg tud fürödni a kérdező.

A kútvíz 15 fokos, de 40 fokosat szeretne, 25 fokot kell melegíteni a vízen. Vegyük most az 1 litert 1 kg-nak, grammokkal ne szarakodjunk.

4,183*25*40=4183 kWh

Egy 2 kW teljesítményű merülőforraló bő 2 óra alatt melegíti fel, egy 3 kW-os 1 óra 20 perc alatt. De adjuk hozzá a párolgási hőveszteséget, legyen az egyik esetbe 2,5 óra, a másiikban 1 3/4 óra. Mindkettő vállalható, mert az emberre a fürödhetnék nem azonnal jön rá, hanem már este hatkor tudja, hogy fél kilenckor fog fürödni.

Most te jössz, cáfolj meg. Képletekkel, számokkal, hallgatlak, taníts...

2022. júl. 12. 15:42
 19/23 anonim ***** válasza:
64%

12.! A hetedikben sima merülőforraló a keresőszó, de ne zavarjon.

Ezek néhány decire jók jellemzően.

Az egyik találat [link] 2000 Watt, de mit is ír? Legfeljebb 5 liter vízhez.

Nincs fogam, nem tudom megmosni.

2022. júl. 12. 15:48
 20/23 anonim ***** válasza:

Ja, kedves 12, és én kérek elnézést, hogy kinéztem a kérdezőből annyi értelmi képességet, ami benned szemlátomást nincs meg, hogy nem egy teáspohárhoz valót fog választani a találatokból, hanem olyat, amit medence, fürdőkád melegítéshez javasolnak.

Ha magamnak kéne megoldani, és más nem használná, egy "katonai vízmelegítőt" barkácsolnék. Valami szigetelő tartószerkezet, ami stabilan feltámaszkoik a kád két szélén, rajta vasfűrészlapok (seregben ez volt kéznél), felváltva a fázisra és a nullára kötve. Addig kell játszani a távolsággal és a vízbemerítési mélységgel, ameddig a teljesítményvelvétel a lehető legnagyobb lesz, de a kismegszakítót még nem veri le. Heteket vészeltünk így át, ameddig a melegvízrendszer nagyjavítását végezték, csak műnyag vödör volt a "bojler".

2022. júl. 12. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!