Hogyan érdemes nyáron takarékosan használni az otthoni klímaberendezést?
Valószínűleg inverteres. Használd automata üzemmódban, nyáron pedig ne túl alacsony hőfokon üzemeltesd. Én 26-27 fokra szoktam állítani, mégis jól lehűti a szobát percek alatt max. 28 fokról kb. 23-24 fokra.
A legoptimálisabb, ha automata üzemmódban megy egész nap 26-27 fokon. Tudni fogja, mikor kell mennie és mikor nem.
10
53 vagyok 162 centihez. Egyszerűen nem te vagyok, nem olyan a hőháztartásom, mint a tiéd. A városi környezet és az ülőmunka továbbra sem optimális.
Alkalmazkodom én, bírom is a meleget, de legalább otthon hadd ne kelljen már izzadva ülnöm. Ja, és nem, nem vagyok túlsúlyos, 185cm/70kg. ;)
12
Senki sem kényszerít e munkára, lehetsz utcai fagylalt árus is akár vagy vidéki hűtőkezelő egy raktárban...a döntés a tid és az izzadás mértéke is.
Biopulóver…😂
Azt márciusban elteszem és majd októberben előveszem. Klíma nélkül otthon még meztelen is izzadnék a nyári napok 80%-án reggel 8 és este 11 között, nem véletlenül szoktam használni. ;)
Tudom, hogy csak kötekedni szeretnél, de legközelebb egy kicsit értelmesebben, ha lehet!
"#1 Köszönöm Emese! Így aludtunk tavaly 36 fokos szobában."
Na látod. Ha hideget akasz, bekapcsolod. A takarékosság annyiból áll, hogy vizesruházod magad, akkor a hűtést nem kell bekapcsolnod rajta, elég csak a ventilátort.
Egyéb takarékossági mód nincs. A fizikában nincsenek csodák, amit csak a gyakorin tudnak elárulni, amitől feleannyi fogyasztással megy a klíma.
16
Mondjuk ha a legnagyobb bajod az izzadás a melegben, akkor tényleg nagyon jól bírod! :)
Nekem vérnyomásesésnél először "csak" kábaság, esetleg enyhe tarkófájdalom, durvább esetben minden tagom ólomsúlyúvá válik, a fejem is.
16
Nem tudtam, hogy "pride-technológiával" épült lakod van:DDD
Nyüzge vagy az élet napos évszakához magyarán...áramszünet esetén meg elhunysz:DDD
Pincében kellene élned talán és nem a burzsuj felhőkarcolóban;)
Ne aggódj értem, nem halok meg klíma nélkül. ;)
Ugyanebben a (tetőtéri) szobában voltam a klíma előtt is. Csak akkor 34-35 fok volt napközben, de ugyanúgy gond nélkül elvoltam, többnyire ventillátor miatt. Ne aggódj, megszoktam a klímaváltozást, de azért ennek is van egy határa. ;)
20
Majd a tütü katika megtanít a takarékosságra az összes pestivel, aztán megismered az aggódást:DDD
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!