Deerma elektromos Termosz, vagy Nuvita Termosz?
Utazásokhoz kellene, hogy mindig legyen meleg víz tápszer készítéshez. Később ha már nagyobb a baba, akkor is tudjuk használni, kávé, tea, kakó melegen tartására pl.
Erről lenne szó. Vélemény, tapasztalat érdekelne. Tényleg csak vizet lehet benne tárolni? Akkumulátorral, elemmel, vagy csak árammal működik?
Ez a másik amin gondolkodom. Melyiket éri meg jobban megvenni? Illetve ennél kijelzőt külön hol lehet vásárolni?
Az első egy vízforralóval egybeépített termosz. Hálózati árammal működik. Anélkül nincs se melegítés, se melegen tartó funkció. Ha melegíteni akarsz, bedugod a kábelét a termoszba, a másik végét pedig a konnektorba. A melegen tartás ugyanígy működik.
A második pedig egy sima termosz, amiben semmi más nincs csak egy hőmérő. Ezzel nem tudsz melegíteni.
Kijelző minek külön? Adják hozzá. Másik termoszhoz? Mindnek más a menete.
A leírásban szerepel hogy vizet melegít.
Tejet meg kakaót rakhatsz bele, melegen, úgy hogy nem melegíted benne. Egyébként odakozmál, és elég macerás kipucolni.
Akkor ez eléggé megtévesztő, hogy hordozható. Ha olyan helyre megyek ahol nincs áram,nem sok hasznát veszem.
A kijelző azért kell, mert 24 hónapot bír és nem lehet elemet cserélni, hanem a teljes kijelzőt kell
"A kijelző azért kell, mert 24 hónapot bír és nem lehet elemet cserélni, hanem a teljes kijelzőt kell"
Gondolod olyan hülyék, hogy árulnak külön?
Amúgy az enyém már elmúlt 2 éves és működik. Kettő is van. Igaz ez annak is függvénye, hogy kevesebbet használom.
Ha lemerült, szét kell szedni, és elemet cserélni benne.
Ez egy sima termosz, nem kell csodát várni tőle. Ha tutira akarsz menni, tedd a táskába egy pulcsiba csavarva, vagy ilyesmi.
A régi üveg vákuumos termoszok jobbak voltak, csak sérülékenyebbek. De ami előnyük volt, az a palack szája, a fém ott jobban átvezeti a hőt, míg az üveg kevésbé. A hőátadási tényező a vasnál alapból 78 az üveg 0,8. Így hiába rozsdamentes meg vákuumos, alapból rosszabbul teljesít.
Kipróbálom, öntök bele meleg vizet, és megnézzük mit tud:
Ennek a típusnak a kupak belül is fém, és kívül is van fém borítás. A kupak a palást mentén körben melegedett, de nem egyenletesen, kb. 1/3 része jobban. Ez nem előnyös, műanyag kupakosnál sosem tapasztaltam melegedést.
A termékadatoknál feltüntetik, hogy meddig bír meleget illetve hideget tárolni. De hasznosabb lenne ha egy stámított együtthatót adnának meg mindenhol. Ugyanis nem az számít hogy hideg vagy meled, hanem a hőmérséklet külömbség. Hogy télen 90 fokost akarsz benne tartani, vagy nyáron 1 fokost.
Myáron ha 40 fok van és 10 fokos italt rajsz be, akkor 30 fokos az igénybevétel a két oldal közt. Míg mondjuk -5 fokban a 90 fokos vízzel 95 a két oldal közti differencia.
Ahogy a táblázatomban látod, minél nagyobb a külömbség, annál hamarabb próbál kiegyenlítődni.
60 fokos vizet sikerült beleraknom, 20 fokot kb. 6 óra alatt hűlt a szobában. Ha hűvösebb helyre teszem, hamarabb veszít a hőmérsékletéből.
Ezért is javasoltam még minden konkrétum nélkül az elején, a ruhába, törülközöbe csavarást, föleg a kupakot.
Ha ez nem elég, autós vízforraló lenne talán megoldás, ha autós utazásról van szó:
Nekem az a fontos, hogy folyamatosan tartson egy bizonyos fokot több órán keresztül. Találtam egy ilyet, szerintem ennél maradok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!