Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Lakás klíma penészesedését...

Lakás klíma penészesedését ezek a tényezők milyen mértékben befolyásolhatják?

Figyelt kérdés

Növeli? Klíma közelében magas páratartalom (ruhaszárítás miatt télen)

Csökkenti? Szezon végi klímatisztítás

Télen fűtés vele?

2022. jún. 9. 08:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A víz kofolyhat a kondenzvíz elvezető csövön is, feltéve, hogy nincs eltömődve.

A nálunk elterjedt split klímák ritkán penészesednek, mert viszonylag ritkán van olyan hőmérsékleten, ami kedvez a gombáknak, illetve nem üzemel hónapokig alacsony teljesítményen, mint a nagy épületek központi rendszerei.

Ettől függetlenül kialakulhat penész, viszont kizárólag hűtési szezonban, mert olyankor nedvesedik a beltéri hőcserélője.

Fűtéskor semmiképp sem alakul ki gombásodás vagy baktériumok szaporodása, mivel száraz, és viszonylag magas (akár 50 °C felett is lehet) hőmérsékleten megy a beltéri.

2022. júl. 6. 22:01
 12/13 anonim ***** válasza:

A miénk 4 éves, de nem volt még tisztítva. Télen mi is szárítunk ruhát.

Felnyitottam, szűrők ki, zuhany alatt tisztít. Az egyik megtisztítva, összevetettem a koszossal, semmi komoly. Bevilágítottam, a lamellák tiszták, mókuskerék tisztának tűnik. Belefújtam, de nem porzott semmi. Holnap megbontom jobban. Találtam a neten fotókat a szétszedésről.

2022. júl. 7. 00:05
 13/13 anonim ***** válasza:

Én vettem bigman sprayt hozzá

A szerelő után belefújom majd a csírák gombák ellen

Csak utána járatni kell nyitott ablaknál

2022. júl. 7. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!