Lakás klíma penészesedését ezek a tényezők milyen mértékben befolyásolhatják?
Növeli? Klíma közelében magas páratartalom (ruhaszárítás miatt télen)
Csökkenti? Szezon végi klímatisztítás
Télen fűtés vele?
A víz kofolyhat a kondenzvíz elvezető csövön is, feltéve, hogy nincs eltömődve.
A nálunk elterjedt split klímák ritkán penészesednek, mert viszonylag ritkán van olyan hőmérsékleten, ami kedvez a gombáknak, illetve nem üzemel hónapokig alacsony teljesítményen, mint a nagy épületek központi rendszerei.
Ettől függetlenül kialakulhat penész, viszont kizárólag hűtési szezonban, mert olyankor nedvesedik a beltéri hőcserélője.
Fűtéskor semmiképp sem alakul ki gombásodás vagy baktériumok szaporodása, mivel száraz, és viszonylag magas (akár 50 °C felett is lehet) hőmérsékleten megy a beltéri.
A miénk 4 éves, de nem volt még tisztítva. Télen mi is szárítunk ruhát.
Felnyitottam, szűrők ki, zuhany alatt tisztít. Az egyik megtisztítva, összevetettem a koszossal, semmi komoly. Bevilágítottam, a lamellák tiszták, mókuskerék tisztának tűnik. Belefújtam, de nem porzott semmi. Holnap megbontom jobban. Találtam a neten fotókat a szétszedésről.
Én vettem bigman sprayt hozzá
A szerelő után belefújom majd a csírák gombák ellen
Csak utána járatni kell nyitott ablaknál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!