90 négyzetméteres ház esetén, milyen hatékonysággal működik egy erősebb (legalább 3.6kw) klíma?
Figyelt kérdés
Szeretnénk klimatizálni a házunkat az egyre elviselhetetlenebb hőség miatt. A probléma ott van, hogy a ház T alakú tehát úgy kell elképzelni, hogy a bejárattól balra van egy nappali és jobbra az előszobából nyílik a konyha amin ha áthaladunk van egy kis előtér abból nyílik 3 hálószoba (itt szélesedik ki T alakban). Én gondoltam, hogy az étkezőbe lenne elhelyezve a klíma csak azt nem tudom az milyen hatékonyságot érne el a szobákban? Mert azt sajnos nem tehetem meg, hogy minden szobára klímát szereltessek, legalábbis anyagilag nem bírnám (4en vagyunk a családban). Szóval röviden az érdekelne, hogy a szobaajtók nyitva tartásával, egy erősebb klíma tudja-e hatékonyan hűteni a szobákat (legalább 3-4 fokkal) vagy ehhez ez kevés?2022. jún. 8. 18:37
1/5 anonim válasza:
Ez nem így működik. Minden helységbe kell klíma, mint ahogy minden helységben van fűtés is.
2/5 klimaesvillany pont hu válasza:
Háááttt..... Az étkező hűvös lesz, de sajnos abban biztos lehetsz, hogy -ahogy írtad- "hatékonyan" így nem fogod tudni lehűteni a többi helyiséget.
3/5 A kérdező kommentje:
Igen én is ettől tartottam sajnos, nincs egységes megoldás. Ha a 3 hálószobába teszek külön-külön split klímát azt meg 7-800 ezer alatt nem hozom ki
2022. jún. 8. 19:06
4/5 klimaesvillany pont hu válasza:
Megpróbálhatod állóventillátorokkal benyomni a hideget a közös helyiségből a szobákba. Valamit segíthet....
5/5 anonim válasza:
Hűtés esetében kompromisszumokkal működhet a dolog, mivel a hideg levegő sokkal jobban terjed, mint a meleg. Idő kell hozzá és lesz hőmérsékletkülönbség, de elviselhetőbb lehet mindenhol az hőfok. Ne egy kis helyiségből akarj egy nagy klímával lehűteni mindent, egy nagyobb helyiséget célszerű klimatizálni. Egy valamire való szerelő, aki nem csak a pénzre megy, hanem az ügyfélnek is jót akar, tud segíteni ebben egy általában ingyenes helyszíni felméréssel, vagy rákérdezhetsz a neten is, némi alaprajzot mellékelve, hogy hová lenne érdemes klímát szerelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!