Mennyibe kerül most egy Midea/Daikin/LG/MDV klíma egy 25 négyzetméteres szobába beszereléssel?
Sok.
Egyrészt a helyszínt nem is látta a jóember, 360-ért, és az se mindegy, milyen teljesítményűt szeretnétek. A kültéri és a beltéri távolsága is tényező, látatlanba elég fura az ajánlat.
Nekem 24 m3-re 2.5öst akart egy szerelő, tele volt vele a bemutatóterme....:-) ,ami határeset, utána egy 3.6-os Gree lett, 2018-ban, 220 ezerért. A legegyszerűbb szerelés, ún. "szendvics" szerelés, a két egység egy falon egymással párhuzamosan.
Most a neten 300 ezerért kínálgatják, ilyen akció ,olyan akció,:-) több klímást is "futtass" meg, ingyen felmérés, majd visszahívod, udvariasan, nekem a második jött be :-).
Ezt egy klímás oldalról másoltam, nemcsak terület számít:
"Általánosságban adnék pár tanácsot a kalkulációhoz. A 2,5-ös klíma a kis szobák, nappalik, hálószobák hűtőberendezése, nagyjából 20-24 négyzetméterig, ha nincsen a szoba sugárzó hőnek kitéve folyamatosan, nem nyugati fekvésű, esetleg sarokszoba, aminek a falai is folyamatosan melegednek.
A 3,5 kW-os klíma már 30-40 négyzetméteres teret is megbízhatóan lehűt, az amerikai konyhás, nappali + konyha kombinációk esetében is ideális választás, mivel a konyhában keletkező plusz hőterhelést is képes kompenzálni a felmelegedéssel együtt. A leggyakrabban ezt a méretet szoktam ajánlani, mivel nincsen kiugró árkülönbség a 2,5 kW-os
klímához képest és méretben, áramfogyasztásban pontosan ugyanakkora a két berendezés, illetve az inverteres szabályzásnak köszönhetően ez is akkora teljesítményt vesz majd fel, mint amire az adott pillanatban szükség van a hűtéshez. Ám a végső kapacitási tartaléka mégis jóval több, mint a kisebb társának."
Tehát lefele tudsz szabályozni, de 2.5-tel már felfele nem, ha szükség lenne rá, ezért választottam a 3.6-ost, anno, nem bántam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!