Mi baja lehet a kávéfőzőnek (kapszulás)?
Adott egy Nespresso kapszulás kávéfőző, évek óta remekül működik, havi szinten vízkőtelenítem, takarítom.
Következő a probléma: utóbbi néhány napban minden kávénak ugyanolyan az íze, ráadásul rossz, kátrány ízű, mintha 1 hetes újramelegített lötty lenne.
Ami feltűnt, hogy gyorsabban engedi át a vizet, a kávé is "vizesebb" ízű, nem az a krémes, aromás mint amilyen szokott.
Valakinek van ötlete, hogy ez mitől lehet? Köszönöm a válaszokat.
Pár hete rendeltem, nincs lejárva.
Épp ezaz, hogy túl gyorsan nyomja át, mivel eddig kb dupla időbe telt, míg lefőzte, most pedig úgy átpumpálja, mintha kapszula sem lenne benne. Szerintem ezzel van a gond, hisz ahogy írtam, nincs íze, aromája a kávénak, mind ugyanolyan! Pedig már vagy 5 különböző kapszulával megpróbáltam, de pocsék volt az összes.
Így már konkrétabb a hiba leírás, akkor nyilván a géppel van baj. A pumpájával. Még nem szedtem szét ilyet, így konkrétat nem tudok rá mondani.
Meg kellene nézetni valakivel, vagy ha még lehet visszavinni.
Több hiba is lehet. Gyakori, hogy a főzőegységben az O-gyűrű előregedett és a víz ki tudja kerülni a kapszulát. Tehát egy része nem a kávén át folyik, ezért vizes.
Meg aztán baj lehet a nyomáscsökkentő szeleppel is. Leragad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!