Elromlott a porszívóm úgyhogy újat kell vennem. Melyiket ajánlanátok max. 40-50 000 Ft-os árkategóriában?
Az a lényeg, hogy porzsákosat vegyél.
Én 1 éve vettem 70ezer körül egy nagyon csendes Electroluxot, az a garancia lejárta után 2 héttel elromlott. Első lépésként 28.000 lenne az elektronika csere, de lehet, hogy mást is cserélni kell, az még 16ezer. Szóval én Electroluxot nem veszek többet.
A 10 éves Miele még mindig jó.
Mi néztük a teljesítményét, a kábel elég hosszú-e, cső fém legyen és mi a porzsák nélküli mellett voksoltunk.
Végülis takarítógépet vettünk, amire illett minden paraméter.
Porszívóba ETA lett volna a választás.
Pl.
ETA Stormy 2517
Ja persze, Miele, a drágát könnyű ajánlani, pedig sokkal olcsóbban is vannak jók, csak nem minden márka jó mindenben, egyik ebben, másik abban, ezek szerint az Electrolux porszívóban nem jó!
Saját tapasztalatom szerint pedig a Zanussi sem, viszont az ETA tényleg nagyon jó, azt én is ajánlom!
És porzsák nélkülit! A porzsákot kissé macerás ki-be illeszteni, kirázva nagyon száll a por, és időnként cserélni kell! Ezzel szemben a porzsák nélkülinek műanyag tartálya van, amit egyszerű ki-be pattintani, az alját lenyitva pedig a tartalma közvetlenül beleengedhető a kukába, alig porzik! Tapasztalat, nekünk mindkettő volt itthon! Illetve jó ha van benne Hepa szűrő is, így kevesebb por jut vissza a levegőbe! Szívóteljesítménye pedig legyen legalább 400-450 watt, azzal már hatékonyan lehet takarítani, viszont ez nem egyenlő a motor teljesítményével, és a gyártók sokszor fel sem tüntetik közvetlenül az adatlapon, alaposabban utána kell nézni!
50 ezer Ft-ig már javában vannak ipari porszívók is, sőt, nagy teljesítményben már csak olyanok vannak, ezeket nézd meg:
Ha viszont rúd porszívó lenne jobb, vezetékes vagy akkumulátoros, van választék bőven:
7-es!
A porzsákot nem kell kirázni, az a lényeg, hogy kiveszed, eldobod, beteszed az újat. Nekünk is van mindkettő, a porzsák nélküliből látszólag csak kiöntöd a tartály tartalmát, a valóságban viszont a szűrőit is rendszeresen portalanítani kell.
Szia!
Végülis sikerült jól választani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!