Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Valóban “terveztetni” kell,...

Valóban “terveztetni” kell, ha le akarjuk cserélni a fürdőben a régi elavult Hévíz átfolyós gázos vízmelegítőnket egy korszerű Bosch-ra?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 1. 22:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
53%

Szirty-nek:

Három éve akartam cseréltetni.

1.) Csak a forgalmazó által adott szerelő telepítheti, különben ugrott a garancia. 40.000 lett volna a munkadíja, három évvel ezelőtt.

2.) A "gázmű" kiküldött szakemberének kellett volna ellenőrizni, ez egy laza 50-es lett volna. Ez eddig 90.000, három évvel ezelőtt.

Az nem úgy működik, hogy felrakatod egy minősített szerelővel. Felrakathatod, de akkor ugrott a garancia.

2022. ápr. 2. 20:11
 12/20 anonim ***** válasza:

Erősen ajánlott terveztetni és hivatalos módon beszereltetni, mert a gáz nem játék.

[link]

facebookon írták az eset után: nincs itt semmi látnivaló, csak egy buszsofőr szerelte gázkazán lépett működésbe.

2022. ápr. 2. 20:24
 13/20 anonim ***** válasza:
51%

A szekszárdi robbanás sem volt semmi...

[link]

2022. ápr. 2. 20:30
 14/20 A kérdező kommentje:
Semmiképp sem akartuk mi magunk felszerelni, csak többen mondtak ellentétes információt és biztosra akartam menni. Köszi mindenkinek a választ. :)
2022. ápr. 2. 21:30
 15/20 anonim ***** válasza:
67%

Nálunk szakember szerelte drága volt, de full hivatalos, végülis amikor majd megdoglottunk a gazszagtol szétszedtem a csatlakozásokat és újra tomitettem loctite szalaggal (gázhoz valo) így 2 éve nincs gáz szivargasunk.

A sima elzaro Mofém csap volt rosszul tomitve és a flexi cső is eresztett ami a kazánra volt kötve, az eph T is újra csináltam mert leestek a csatlakozók.

Szóval nem kell elajulni a szakembertől .

2022. ápr. 2. 22:14
 16/20 Szirty ***** válasza:
48%

"Az nem úgy működik, hogy felrakatod egy minősített szerelővel. Felrakathatod, de akkor ugrott a garancia."

De így működik. Én is cseréltettem pár éve.

Nem kellett gázterv meg engedély.

Annak amit írtam ez a tárgya és nem az hogy a gyártó milyen garanciális dörgedelmeket fogalmaz meg a saját szakállára.

Persze pénzbe kerül, nem is írtam hogy ingyen van. A lényeg az hogy kevesebb bürokráciával jár mint ha terveztetni kéne (és szerintem kevesebb pénz még így is). Nem beszélve az időről.

Engem egyébként pont nem érdekelt volna a gyártó garanciája. 40 000 elég pofátlan dolog.

2022. ápr. 3. 10:05
 17/20 anonim ***** válasza:

Imádom ezeket az anekdotikus érveléseket. Ő egyszer kifogott egy kóklert, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki így fog járni.

[link]

2022. ápr. 3. 10:09
 18/20 anonim ***** válasza:

17; örülök a linknek de ez alapján az is hibás érv hogy mindenki aki nem terveztet felrobbant buszvezető lesz.

Nem, nem kell minden esetben terveztetni és nem kell minden esetben a gyárto beuzemelojet választani sőt ha garancia nem kell akkor beüzemelo se kell és nem garancia a tökéletességre a számlás hivatalos szerelő.

2022. ápr. 3. 11:27
 19/20 anonim ***** válasza:
Nagyon nem akarnék veled egy társasházban lakni!!!
2022. ápr. 3. 11:34
 20/20 Szirty ***** válasza:
100%

"...nem garancia a tökéletességre a számlás hivatalos szerelő."

Hát mivel semmi nem fekete vagy fehér, mondjuk úgy hogy a szakmáját jól végző tanult szakember kisebb valószínűséggel követ el olyan ordas hibákat amiket elkövethet az a busz szerelő akinek van ugyan villáskulcsa és használta is már, de nem tudja pl. hogy bizonyos tömítőanyag vagy kerti kúthoz való szelep nem használható gázra.

Olyan mint ha otthon bekötnéd a villanybojlert 2x0.5-ös kábellel védővezető nélkül.

Működni fog, lesz meleg víz. De a kábel konkrét műszaki okokból alkalmatlan a feladatra és amikor a melegedés miatt megolvad a szigetelés és testhez ér a fázis a védővezető nélküli megoldás hirtelen olyan emberek életét fogja veszélyeztetni akik használják.

2022. ápr. 3. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!