Valóban “terveztetni” kell, ha le akarjuk cserélni a fürdőben a régi elavult Hévíz átfolyós gázos vízmelegítőnket egy korszerű Bosch-ra?
Szirty-nek:
Három éve akartam cseréltetni.
1.) Csak a forgalmazó által adott szerelő telepítheti, különben ugrott a garancia. 40.000 lett volna a munkadíja, három évvel ezelőtt.
2.) A "gázmű" kiküldött szakemberének kellett volna ellenőrizni, ez egy laza 50-es lett volna. Ez eddig 90.000, három évvel ezelőtt.
Az nem úgy működik, hogy felrakatod egy minősített szerelővel. Felrakathatod, de akkor ugrott a garancia.
Erősen ajánlott terveztetni és hivatalos módon beszereltetni, mert a gáz nem játék.
facebookon írták az eset után: nincs itt semmi látnivaló, csak egy buszsofőr szerelte gázkazán lépett működésbe.
A szekszárdi robbanás sem volt semmi...
Nálunk szakember szerelte drága volt, de full hivatalos, végülis amikor majd megdoglottunk a gazszagtol szétszedtem a csatlakozásokat és újra tomitettem loctite szalaggal (gázhoz valo) így 2 éve nincs gáz szivargasunk.
A sima elzaro Mofém csap volt rosszul tomitve és a flexi cső is eresztett ami a kazánra volt kötve, az eph T is újra csináltam mert leestek a csatlakozók.
Szóval nem kell elajulni a szakembertől .
"Az nem úgy működik, hogy felrakatod egy minősített szerelővel. Felrakathatod, de akkor ugrott a garancia."
De így működik. Én is cseréltettem pár éve.
Nem kellett gázterv meg engedély.
Annak amit írtam ez a tárgya és nem az hogy a gyártó milyen garanciális dörgedelmeket fogalmaz meg a saját szakállára.
Persze pénzbe kerül, nem is írtam hogy ingyen van. A lényeg az hogy kevesebb bürokráciával jár mint ha terveztetni kéne (és szerintem kevesebb pénz még így is). Nem beszélve az időről.
Engem egyébként pont nem érdekelt volna a gyártó garanciája. 40 000 elég pofátlan dolog.
Imádom ezeket az anekdotikus érveléseket. Ő egyszer kifogott egy kóklert, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki így fog járni.
17; örülök a linknek de ez alapján az is hibás érv hogy mindenki aki nem terveztet felrobbant buszvezető lesz.
Nem, nem kell minden esetben terveztetni és nem kell minden esetben a gyárto beuzemelojet választani sőt ha garancia nem kell akkor beüzemelo se kell és nem garancia a tökéletességre a számlás hivatalos szerelő.
"...nem garancia a tökéletességre a számlás hivatalos szerelő."
Hát mivel semmi nem fekete vagy fehér, mondjuk úgy hogy a szakmáját jól végző tanult szakember kisebb valószínűséggel követ el olyan ordas hibákat amiket elkövethet az a busz szerelő akinek van ugyan villáskulcsa és használta is már, de nem tudja pl. hogy bizonyos tömítőanyag vagy kerti kúthoz való szelep nem használható gázra.
Olyan mint ha otthon bekötnéd a villanybojlert 2x0.5-ös kábellel védővezető nélkül.
Működni fog, lesz meleg víz. De a kábel konkrét műszaki okokból alkalmatlan a feladatra és amikor a melegedés miatt megolvad a szigetelés és testhez ér a fázis a védővezető nélküli megoldás hirtelen olyan emberek életét fogja veszélyeztetni akik használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!