A régi Hajdú centrifugám miért búg?
Öcsém villany szerelőként a kapcsolót kiiktatta (mert rossz volt) direktbe kötötte. Csak zúgott és nem indult el. Vettem bele új kondenzátort. De így is csak zúg. Mi lehet a baja? Nincs félre kötve!
Esetleg a fék fogja meg?
Mert ha megforgatom a dobot és miközben még forog bedugom a konektorba akkor megáll.
De azt hogy lehet kiiktatni ha egyáltalán ki lehet?!
Előre is köszönöm a segítséget.
Ha megtudod forgatni akkor a fék nincs behúzott állapotban. Ami ugye balesetveszélyes is, mert a fedél kinyitásával aktiválod a féket. Tehát kinyitva nem kéne tudonod forgatni. Egyébként egy bowdenes cucc mozgatja a féket, szétakasztod és kész.
Ha forgatásra indul csak el akkor a segédfázissal lehet gond. Valószinüeg az a kondi nem jó amit tettél bele. Vagy zárlatos a motor.
3-mas elektronika nincs benne már kapcsoló sem. A kondenzátor nem búghat. De a motor viszont búg. Közben melegszik is...
Azért kondenzátor cserélvel akartuk megoldani mert tönkre ment a gyári kondenzátor (ugyanígy búgott) raktam bele újat és indult rögtön. Viszont 30 perc után megint csak nem működött.
De ha leégett volna a motor akkor nem kéne búgnia.
De majd a szerelővel megnéztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!