Mi a műszaki vagy fizikai oka annak, hogy a modern porszívók nagyon gyorsan veszítenek az erejükből?
Hát pedig valamit rosszul csinálsz. Ha olyan tiszta a porzsák mint új korában akkor azonos motorteljesítmény mellett a szívó ereje is azonos lesz. Néha a szűrőt is kell cserélni, mert az apró port nem tudod teljesen kiszedni belőle, ez is egy idő után annyira tele lesz, hogy nehezebben megy át rajta a levegő. Én kb évente veszek új szűrőt, illetve sűrűn takarítom. 800 wattos Bosch porszívóm van. Általában a legkisebb fokozaton is annyira erősen szív hogy semmi szükség nagyobb fokozatra. Régebbi 2000 wattosnál egyik fokozattal sem voltam megelégedve.
Konklúzió: nem kell állandóan újat venni, egyszer vegyél jó minőségűt, 35-40 ezerért már nagyon jók vannak, rendszeresen kell takarítani + 1-2 évente szűrőcsere (5-10 ezer forint)
Fizikai oka van, most nagyon menőek a HEPA szűrős porszívók, amivel önmagába nem lenne gond, de nincs a hepa szűrő előtt semmi ami megfogná a mocsok nagyrészét(azaz porzsák) és mind a szűrőbe megy, a gond ezzel az hogy alapból nagyon pici a szűrő és gyorsan eltömődnek a pórusai és kb porszivózásonként ki kéne mosni ahhoz hogy jól működjön.
Ajánlom neked hogy "designer" porszívók helyett ipari porszívót vegyél, mert azok erre vannak tervezve, hogy jól szívjanak és sokáig bírják a strapát. Nekem egy Kärcher MV 3 (WD 3) ami kb 20ezerbe kerül már 5 éve megvan és semmi baja nincsen, pont úgy szív mint újkorába, porzsákot kb fél évente cserélek(Ennek papír van ami egyből kidobós), HEPA szűrőt meg évente.
A HEPA szűrőt kell kitisztítani rendesen.
Alapos mosás és kefélés, majd RO vizes öblítés kell neki.
Ha nem RO-val öblíted, akkor a vízkő végleg eltömíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!