Az elektromos sütő mire van kitalálva?
Eddig csak gázossal sütöttem. Beraktam a fehér jénai szerűmben 180 fokon alsó-felső sütéssel a pipit és krumplit kis vízzel, lefóliázva.
1 óra után a csirke hideg volt!!! Bent volt még 1,5 órát letakarva de immár légkeverés is volt rajta.
Most szarrá van száradva a krumpli.
Mi a bánatra való ez a szar? Csak süteményhez jó? Vagy mit kell vele csinálni, hogy süssön??? Alsó-felsőn nem volt benne 180. Jó, ha 50 fok jött ki mikor kinyitottam! És nem rossz, mert tesóm is mondta, hogy csak légkeveréssel lehet sütni.
Na de zárt nejlonszatyorban süssek vagy hogyan, hogy ne fújja szikkadtra??
Teljesen kivagyok, majdnem éhen haltam mire kész lett és kukázhatom a kaját. Mire való az elektromos sütő? Mert sütni nem tud!
Nem bekarikázott ventilátorra tetted véletlen?
Kétfajta "légkeverés" van és kevesen tudják a különbséget.
Van a hőlégkeverés, amikor a felső és/vagy alsó fűtőszál melegét keveri a ventilátor.
Van a hőlégbefúvás, amikor hátul, a ventilátor előtt van egy kör alakú fűtőszál.
Hogyan sütötted a sütiket?
Arra akarok kilyukadni, hogy esetleg az alsó vagy a felső fűtőszál nem jó, de a körfűtőszál igen.
"de a kancsót nem tudtam megfejteni."
Mi pedig azt nem, hogy egyáltalán milyen sütőről lehet szó.
#16 Egyrészt, ha jénaiban sütsz, mint a kérdező, akkor nem szabad előmelegíteni, mert mikor berakod a jénait, elrepedhet. És ha előmelegítés nélkül használod, nincs olyan, normálisan működő villanysütő, ami 1 óra alatt nem éri el a 180 fokot.
Kérdező! Én biztos vagyok benne, hogy ez a sütő hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!