Mi baja lehet a porszívónak?
Bekapcsol, szív, a hangja is rendben, de kb 30 másodperc után égett szag jön ki belőle.
Természetesen kikapcsoltam, a férjem szét szedte, de semmi elváltozás nincs, és akkor égett szag sem volt. Ha már szét lett szedve, ki is lett takarítva, de az sem segített.
A porszívó 1,5 éves újonnan boltból vásárolt, porzsák nélküli.
Elromlott.
Kuka.
Egy dolog van benne ami égett szagot generál, a motor.
De azt éppen nem lehet javítani, ezeket a kis motorokat automatákkal tekercselik. Ha találsz is olyan szervizt ahol elvállalják, motort cserélnek benne. 7-8 ezer a motor, plusz 5-6 ezer munkadíj. Ez csak egy tipp, simán lehet több is.
Köszönöm a választ.
De a réztekercsnek sincs látszólag baja, és a hangja sem más, mint korábban. Ezért is tettem fel a kérdést.
„Ha már szét lett szedve, ki is lett takarítva, de az sem segített.”
Kérdés, hogy mi lett benne kitakarítva? Meg kellene megnézni a csapágyakat, hogy nem szorulnak-e, megfelelően meg vannak-e zsírozva. Aztán a szénkeféket, hogy jól érintkeznek-e, nem kopottak-e. A szénkefék a használat során folyamatosan kopnak, egyre rövidebbek lesznek. Egy-egy rúgó nyomja azokat a kommutátorhoz, de, ha már nagyon rövidek, akkor ez a nyomás csökken, ilyenkor pedig romlik az érintkezés és fokozottabb szikrázás lép fel.
„De a réztekercsnek sincs látszólag baja”
Látszólag, de a belsejébe nem lehet belelátni és, ha túlmelegedés következett be, akkor általában először a belső menetekről ég le a szigetelés és keletkezik menetzárlat.
„és a hangja sem más, mint korábban.”
Először azt írtad, hogy: „ki is lett takarítva, de az sem segített.” Na most akkor jó, vagy nem jó?
Ott van a kérdés alatt, hogy bekapcsol, és szív is, de mivel 30 másodperc után keletkezik az égett szag, ezért ki is lett kapcsolva.
A kitakarítást a motornál értettem, a porszívó belsejében ahogy szét lett szedve, és az ott lévő két szivacsos szűrőre, és úgy is jön az égett szag 30 mp múlva. Azt hittem érthetően írtam ki.
Attól hogy a tekercseken nem látszik semmi attól még ez a motor bizony le van égve.
Meg lehet kérdezni hogy megtekercselik-e valahol, de az olyan 10-15k plusz munkadíj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!