Légtelenítés után a gázkazán nem kapcsol be, mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
Családi ház gázkazánja. Légtelenítettem a kézikönyben írtak szerint (1. kikapcsolás, 2. az automatikus légtelenítő zárját elforgatni, 3. feltöltés). Most egyáltalán be se kapcsol, és semmit nem ír a kézikönyv, hogy ilyenkor mi a teendő.2021. okt. 4. 12:46
1/7 anonim válasza:
Lehet leesett a nyomas a minimalis ala. Mennyit mutat a halozaton a nyomasmero? Ha nincs ilyen akkor a kazan inditaskor szokta irni. Olyan 0.6 bar alatt mar nem nagyon szoktak elindulni. Tuti nincs semmilyen hibajel? Nem mutat semmit a kazan? Irtad a e. as pontot. Azt megcsinaltad? Nem toltotted esetleg tul?
2/7 A kérdező kommentje:
1.5-re állítottam be a nyomást, azt szépen mutatja is a nyomásmérő. Igen, megcsináltam a légtelenítéshez mindent, amit a kézikönyv ír.
Semmi nem is világít a készüléken, se zölden, se pirosan, pedig vannak rajta ilyen LED-ek.
2021. okt. 4. 13:33
3/7 anonim válasza:
Hát, ha semmi nem is világít, akkor nem kap feszültséget a készülék.
4/7 anonim válasza:
Nem írtál típust, így nehéz elindulni. Ez egy modern kondenzációs kazán, esetleg egy turbós nem kondenzációs kazán, vagy egy belső levegős fali kazán, álló kazán stb....
Persze abból kiindulva hogy ledek vannak rajta, valami régebbi készülék, de így nagy általánosságban nehéz tanácsot adni.
5/7 anonim válasza:
Mégis miért kellene légteleniteni amikor lenni kell azon automata légtelenítőnek.
Ilyen kell rá és nem kell soha légteleniteni.
6/7 A kérdező kommentje:
#4: Egy Beretta kombi kéményes falikazán.
#5: A kézikönyv ezt írta.
2021. okt. 4. 18:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!