Tiszteletem! Adott egy kombi gázkazán, most indítom először . Előremenő hőmérséklet beállítva 60 fok! Radiátorok légtelenítve, Evosta2 működik , viszont nem melegednek a radiátorok. Mit csinálok rosszul ?
Nyilván a vízkeringetésnek kell utána nézni. Működik e a szivattyú ami keringet.
Illetve a radiátorok csapja ki van nyitva?
Mert ha sz nincs akkor nem engedi be a forró vizet a radiátorba
Radiátor csapok nyitva.
A szivatyú 3 módjából az elsőt próbálom.
A vegyes tüzelésű kazánnál érdemes elzárni szivattyú alatti vagy fölötti csapot?
Egyik gázszerelő szerint nem, másik szerint igen.
A szivattyú 2-es fokozaton van, a szivattyú működik.
Csak a megfelelő programot kell megtalálnom hozzá.
Vegyes tüzelésű kazán van lent a pincében, annak a keringető szivattyújáról beszéltem.
Azon filózom ha azt nem zárom el, akkor a tetőtérben lévő kombi gázkazánnak még a vegyestüzelésű kazán tálcájában lévő vizet is fel kell melegítenie.
Csövek melegszenek
A radiátorok kezdenek, a visszatérő hideg
Felvettem az eloremenő hőfokot 65
Szivattyut 3- as fokozatra
Minden radiátort elzártam, és egyenként megforgattam benne a hideg vizet , forró lett mindegyik, hőcserélőt is elérte a melegviz!
Kinyitottam a radiátorokat, most várom, hogy meleg legyen újra minden radiátor
Kösz a segítséget!
A vegyes kazánod közben melegszik? :)
Mert ha igen, akkor azt ki kell zárni a rendszerből.
A víz hülye lesz a távoli radiátorokon keresztül folyni ha ezt sokkal könnyebben megteheti a vegyestüzelésű kazán vízterén keresztül! :)
Kipróbáltam a szivattyú mindhárom módozatát!
Átmozgattam a vizet a radiátorokban.
Vegyestüzelésűnél csap elzárva))
Rengeteg levegő volt benne valahol, dacára a folyamatos légtelenitésnek!
Lényeg : minden radiátor forró)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!