Fűtésnél mennyit fogyaszt a klíma kb? Többet, mint hűtésnél? Van klímával való fűtéssel tapasztalatotok?
Még nagyon az alapoknál jársz, úgy látom.
"Mennyit fogyaszt a klíma kb?"
Sokféle klíma van, sokféle teljesítménnyel és hatásfokkal.
A fogyasztása attól is függ milyen teljesítményen üzemel.
Egyébként ha klímás fűtésben gondolkodsz, jó a lakásod szigetelése, jók a nyílászárók, felrakatod a H tarifás mérőt, akkor jobban kijöhetsz mint gázzal.
Viszont ha a kecó régebbi, magasabb a hőigénye, nem költesz a külön H tarifás mérőhelyre, meg tud viccelni.
Teljesen nem értem akik azzal jönnek hogy attól függ milyenek a nyílászárók és milyen a szigetelés. Mivel a kérdés egy bizonyos lakás fűtésköltségéről szól, tök mindegy ugyanis ugyanolyan a nyílászáró és a szigetelés ha ugyanezt gázzal, villannyal vagy fával fűtik is.
Egyébként ha van modern inverteres klíma, átmeneti időben olcsóbb vele fűteni mint az egyéb hagyományos technológiákkal.
5-ös: van már klímám, általában nyáron kell, mert iszonyatosan meleg lenne anélkül a lakás, de télen is átmeneti időszakban bekapcsolnám, ha kell, ezért kérdeztem.
Annak már én is utána jártam, hogy az inverteres klíma hatékonyabban fűt, mint pl. egy hősugárzó. A fogyasztás-költségek érdekelnének, ha valakinek van tapasztalata a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!