Hogy lehet vízkőteleníteni a SZARVASI MINI ESPRESSO kávéfőzőt?
Az interneten de főleg a youtube-on olyan megoldások vannak amik nekem nem váltak be. Tiszta ecetet öntenek bele ráadásul van egy légtelenítő szelepe. Nekem a MINI ESPRESSO van aminek csak a tetején vagy egy beöntő nyilás.Azért gondoltam a vízkőtelenítést mert már nagyon lassan jött le a kávé. Azt olvastam, hogy HAVONTA kell ezt a műveletet elvégezni. Nekem 1 éve volt az előző.
Az ecetes megoldással azt értem el, hogy csak csepeg ki belőle a víz. Így a kávé sem fog lejönni belőle.
Tud valaki hasznos tanácsot adni?
Köszönöm
Tizenéves a szarvasim, sőt közelebb a húszhoz.
20 %-os ecetet teszek bele és addig ismétlem, míg megfelelően jön le a víz. Ha nagyon vízköves,először rákerül a felső szűrőre a vízkő. Így még nehezebben jön le a víz. Ajánlatos lenne új felsőszűrőt is cserélned.
Igazándiból mostanában sósavat teszek a vízbe és azzal csinálok több lefőzést. Mindig visszatöltöm a lefolyt vizet. Persze, a kiöntő alján lévő morzsalékot nem öntöm vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!