Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hogy lehet vízkőteleníteni a...

Hogy lehet vízkőteleníteni a SZARVASI MINI ESPRESSO kávéfőzőt?

Figyelt kérdés

Az interneten de főleg a youtube-on olyan megoldások vannak amik nekem nem váltak be. Tiszta ecetet öntenek bele ráadásul van egy légtelenítő szelepe. Nekem a MINI ESPRESSO van aminek csak a tetején vagy egy beöntő nyilás.Azért gondoltam a vízkőtelenítést mert már nagyon lassan jött le a kávé. Azt olvastam, hogy HAVONTA kell ezt a műveletet elvégezni. Nekem 1 éve volt az előző.

Az ecetes megoldással azt értem el, hogy csak csepeg ki belőle a víz. Így a kávé sem fog lejönni belőle.

Tud valaki hasznos tanácsot adni?

Köszönöm

2021. aug. 22. 11:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
51%
De, tehet, valószínűleg nálad is lemarta a fémfelületet, az tömítette el
2021. aug. 22. 13:02
 12/14 anonymousreview60 ***** válasza:
2021. aug. 22. 13:04
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Tizenéves a szarvasim, sőt közelebb a húszhoz.

20 %-os ecetet teszek bele és addig ismétlem, míg megfelelően jön le a víz. Ha nagyon vízköves,először rákerül a felső szűrőre a vízkő. Így még nehezebben jön le a víz. Ajánlatos lenne új felsőszűrőt is cserélned.

Igazándiból mostanában sósavat teszek a vízbe és azzal csinálok több lefőzést. Mindig visszatöltöm a lefolyt vizet. Persze, a kiöntő alján lévő morzsalékot nem öntöm vissza.

2021. aug. 22. 13:51
 14/14 anonim válasza:
Én pontosan 5x csináltam meg ezt, hogy egy éjszakára hagytam benne állni az ecetet, majd másnap 2x lefőztem ecettel, utána 2x vízzel és minden egyes alkalommal hoz ki valami kis koszt.
szept. 16. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!