Vihar esetén érdemes a klímát áramtalanítani?
Figyelt kérdés
2021. aug. 12. 10:59
1/13 anonim válasza:
Minden elektromos eszközt ajánlatos,így a klímát is.
3/13 anonim válasza:
Én mindent kihúzok a 2 klima, mosógép, mosogatógép, szárító, 2 tv egy vagyon lenne újra megvenni. Csak a hűtőt és a fagyasztót hagyom működni. Van biztosításom de az is idő mire fizet a biztosító.
4/13 anonim válasza:
#3: Én a helyedben azokat is kihúznám, egy vihar "villámlásos" része nemigen szokott 1-2 óránál tovább tartani, addig semmi sem romlik meg a hűtőben vagy olvad ki a fagyóban.
5/13 anonim válasza:
Nem húzok ki semmit, itt gyakoriak a viharok. Van kiépítve villámvédelem, ha pedig mégis elszáll valami, arra ott a biztosítás.
6/13 anonim válasza:
Én lekapcsolok viharkor.
Hiába a biztosítás, az nagy túró, ha nekem elromlik valami, és egy hónap míg elintéződik, mondjuk míg a klíma megint működik.
7/13 anonim válasza:
A hálózati kábeleken is átmegy a delej, szóval az áramtalanítás mellett a réz-sodrony hálózati kábeleket is ki kell húzni. Még az optikai kábel sem mindig biztonságos ilyen szempontból, mert néhányat fémsodronnyal erősítenek meg a polymer helyett. Antennacsatlakozók ugyanez.
Van, amit ki se lehet húzni (bojler, villanytűzhely).
8/13 anonim válasza:
4
A hűtőket azért nem húzom ki mert félek, hogy elfelejtem visszadugni.
5
Persze nekem is van biztositásom de egyrészt amit felsoroltam több mint egymillió, másrészt rögtön nem lesz klimám vagy mosogatógépem hiába van biztosítás. Ki tudja mikor fizetnek.
9/13 anonim válasza:
A biztosítás utólag fizet javítási számlára, nem előre. Tehát megjavíttatod a mosogatógéped, majd benyújtod a számlát. Nem kell hónapokat várni.
10/13 anonim válasza:
Igen ha megtudják javítani az is hetek lehetnek. Én inkább akkor is kihúzok nagyjából mindent, nem azon a 2 percen múlik. Utána mire mindent megjavíttatok ha sikerül vagy beszerzem az újakat biztos, hogy heteket elvesz. Aztán a biztosító sem kapkod ha neki kell fizetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!