Mikrohullámú nem kezd forogni, csak világít -- mi lehet a híba?
Középárfekvésű Whirlpool, 6 éves. Ma sütés után (az tökéletes volt) a következőt már nem indította el. Kapcsolókattanást hallok, a benti lámpa felgyullad, a kezelőpanel mindenben tökéletesen működik, csak a tányér nem kezd forogni és búgást sem hallok, csöndes a gép. Kikapcsoláskor megint kapcsolózaj, meg töredék másodpercre mintha épp leálló motor (vagy magnetron?) hangját hallanám. Más csatlakozóból ugyanez a helyzet. Mivel világít, gondolom, nem biztosítékhiba (utánaolvastam).
Mi lehet? Érdemes megnézetni? A bevizsgálásért is pénzt kérnek?
"Mivel világít, gondolom, nem biztosítékhiba (utánaolvastam)."
Rossz helyen olvastad.
Nem egy biztosíték van benne általában. És nem csak áramra kiolvadó típus, hanem hőmérsékletre lekapcsoló is. Ezen kívül relé is lehet hibás, attól hogy kattan, vagy ajtókapcsoló akár.
Mivel nem értesz hozzá, nem javaslom a cseréjét.
A bevizsgálás egy érdekes dolog.
Tegyük fel, te vagy a szerviz. Behoznak egy mikrót hogy állapítsd meg mi a baja. Szétszedés, méricskélés, összerakás, akár egy óra tökölés. Te kérnél érte pénzt?
Szerintem ha valaki magának megtudja csinálni akkor jó, de csináltatni nem érdemes.
Annyiba kerül lehet mint egy olcsóbb új, ha egyáltalán javítható is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!