Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hűtőszekrény hőleadását mivel...

Hűtőszekrény hőleadását mivel lehet még segíteni?

Figyelt kérdés
Régi Zanussi hűtő, 125 cm magas, fagyasztórekeszes. Állott a lakás levegője, a hűtő mögé kis asztali ventilátort helyeztem, hogy lefújja a rácsról a forróságot, javítva ezzel kicsit a hőleadását, jobban is hűt azóta, eddig 2-esen se akart kikapcsolni, most lekapcsol 3-ason is. De mégse a legesztétikusabb. Milyen praktikák léteznek még? PC venti esetleg mögé a falra ragasztva?
2021. jún. 29. 21:24
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
33 fok van bent, egyébként csoda, hogy bármelyik fokozaton is lekapcsol, tekintettel a klímaosztályára, ami N.
2021. jún. 29. 21:28
 2/11 anonim ***** válasza:
77%

Ügyes vagy!

Amit még lehet, kikapcsolod, kihúzod, úgy 10-15 perc múlva, ha nem meleg akkor rögtön, először száraz ecsettel (körömkefével) leszeded a port a fekete rácsról és a kompresszorról, utána vizesen még egyszer.

Megtörölgeted, lehetőség szerint nagyobb hézagokat hagyva hátul és körben, bekapcsolhatod.

Garázsban 20mm-es hungarocellel borítottam az oldalát, volt valahonnan otthon, nem a hőleadást növeltem, hanem a hőveszteséget csökkentettem.

2021. jún. 29. 21:39
 3/11 anonim ***** válasza:

A hátulján a vékony csövezést lekell törölgetni és hagyni helyet bőven a faltól, vagy valamitől hogy tudjon a levegő mozogni.

Persze egy jó nagy ventillátor az is sokat segít.

2021. jún. 29. 22:17
 4/11 anonim ***** válasza:

A port takarítss le a a hátsó radiátorról.

A ventillátor jó, ennél többet nem tudsz tenni.

Nyáron mindenképp többet dolgozik a kompresszor, nem 15 fok különbséget kell előállítani, hanem 30-at.

2021. jún. 29. 22:20
 5/11 anonim ***** válasza:
Még esetleg az ajtókat kinyitni hogy mozogjon a levegő a helyiségben , ne állot legyen.
2021. jún. 29. 22:23
 6/11 A kérdező kommentje:
A 38 fokos garázsban levő fagyó viszont maxon is kikapcsol, mindenféle rásegítés nélkül. SN-T klímaosztályú. Sajnos bolond nyarak vannak.
2021. jún. 29. 22:33
 7/11 A kérdező kommentje:
Szóval jövőre lehet a régi kis Zanussi is megy a háztól. :(
2021. jún. 29. 22:37
 8/11 anonim ***** válasza:
28%
Hagyd a fenébe az egészet. Az a ventilátor csak arra jó, hogy még jobban megdobja az áramszámlát, ami amúgy sem csekély egy ilyen régi hűtő esetén, ebben egészen biztos vagyok. Szezon végén dobd ki, aztán vegyél helyére egy normális modern hűtőt, ami egy év alatt behozza az árát. Semmi értelme szenvedni vele.
2021. jún. 30. 01:43
 9/11 A kérdező kommentje:
Kidobni nem akarom, akkor már inkább el ajándékozó, kicsit nagy luxusnak tartanám kidobni, csak egyszerűen olyan nyarak vannak már, hogy ami N klímaosztályú gép, az szenved. Télen amúgy semmi probléma vele.
2021. jún. 30. 01:52
 10/11 anonim ***** válasza:
14%
Remélem akinek elajándékozod az örülni fog neki, hogy megdobja az áramszámláját...
2021. jún. 30. 02:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!