Melyikkel jobb főzni,sütni?Gáztűzhely el,vagy villanytűzhellyel?
Főzni: gáz
Sütni: elektromos
Lényegében annyi, hogy a főzőrészen a gáz a jó, hiszen azonnal 100% meleget ad, kikapcsolva pedig azonnal nullát. Elektromos főzőlapon kínszenvedés a főzés. Lassan melegszik be, aztán lassan hűl ki... és sosem tud annyi teljesítményt adni, mint a gáz. Ami gázon megvan negyed óra alatt, addig elektromoson örülhetsz, ha addigra már forr a víz...
Sütőben is nyilván jelen vannak ezek, de ott sokkal fontosabb a pontos és egyenletes hőmérséklet (ezért nem baj, ha 10 percet kell várni az előmelegítéssel). Gázzal ezt lehetetlen elérni. Egyrészt ugye sosem lesz egyenletes a gázod, mert mindig más minőség jön a csőből (persze sütő hőmérővel lehet próbálkozni), de esély sincs hasonló eredményt elérni, mint elektromossal. Egyenletességre ugye a hőeloszlató van (ami nem tepsi!!), és cserepekkel szoktak próbálkozni. Felső sütésről és hőlégkeverésről meg ne is álmodjunk gázosban...
Villany.
Huszonpár évig szenvedtem gáz főzőlappal, mire végül lecseréltük indukciósra, ég és föld a kettő (a villanyos javára), soha többé nem akarok gázost.
Sütő terén egyértelműen villany, még nem is találkoztam olyannal aki a gázt szerette volna jobban. A főzőlap inkább szokott lenni vitás kérdés.
Sütőben csakis a villany, sokkal könnyebb kezelni, egyenletesebben süt.
Főzőlapban viszont a fűtőszálas elven működőt NE!!
Lassan melegszik fel, lassan hűl. A leves kifut, a kaját főzés után nem lehet a főzőlapon hagyni.
Viszont egy indukciós főzőlapra igencsak fáj a fogam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!