Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A klímát feltétlenül szükséges...

A klímát feltétlenül szükséges áramtalanítani zivatar esetén?

Figyelt kérdés
A kezelési útmutató írja, viszont ma alvásidőben lesz esetlegesen zivatar (ha lesz), a lakás viszont annyira meleg, hogy szinte biztosan mennie kellene az alvás miatt ezen az éjjelen. A kérdésem arra vonatkozna, hogyha időközben mégis lesz villámtevékenység és működtetve van közben a készülék, akkor mennyire valós veszély az ebből eredő meghibásodás? (Ez egy társasház legfelső emelete).
2021. jún. 25. 11:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanannyira mint bármely más elektronikai eszközt
2021. jún. 25. 11:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Kicsi a kockázat, de valóban előfordulhat, hogy zivatar esetén bejön a hálózaton valami túlfeszültség és tönkre tesz pár készüléket. Én sose húzkodtam ki semmit, 20 év alatt egyik alkalommal egy nagyon durva villámcsapásnál egy számítógép hálókártya és egy kaputelefon bánta. Valamint a mosógép esetén a szerelő az egyik alkalommal a kisebb nyári feszülségingadozást mondta a hiba okának, kb. 10 ezer volt a javítás, ez az egy, amit azóta kihúzunk mindig.
2021. jún. 25. 11:46
 3/5 anonim ***** válasza:
43%
Fölösleges kihúzkodni, ez ilyen régi dili, hogy viharkor mindent áramtalanítani kell. Nem mondom, volt olyan vihar, amikor tényleg a fejem fölött csapott le kb. másodpercenként villám, na akkor amit lehetett, kihúztam, de az ilyen ritka. Szóval hagyd ahogy van.
2021. jún. 25. 11:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a vonalas telefont vágta haza. Fehér volt, sárga lett a vihar után és többé nem adott vonalat. Jól elkapta.
2021. jún. 25. 12:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem gyakori, de valós a veszély. Egyszer csapott be a közelben villám, de akkor nagyon, a szomszédos utcák is megérezték, rengeteg dolog tönkrement. Több kisebb vihar is volt, nem minden alkalommal, de az is vitt ezt-azt. Én a vihar idejére inkább áramtalanítok mindent.
2021. jún. 25. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!