Miből áll a "klíma karbantartás" és mennyi időnként szükséges ha a klímát csak ritkán használjuk ?
Nem elég ha csak kiporszívózod a szűrőt! Azt cserélni kell!
Olyan dolgok is kerülnek bele, amiket szemmmel nem látsz, de nagyon veszélyesek rád
a fertőtlenítés nagyon fontos!
a klíma nedvesen működik (pára) emiatt tenyésznek benne mindenféle élőlények. ezeket kell kinyírni a fertőtlenítéssel!
a porolással nem érsz sokat....
keress rá: klíma legionella
Hivatalos: nyomás ellenőrzés ha szivárog javítani mert környezetszennyező, illetve fertőtleníteni.
Gyakorlat: nyomást szivárgást senki se néz ha hűt, befujjak sprayyel és kész. A big mittudomen marka klíma tisztitoja jó .
Ha normálisabb akkor kiszedi a ventilátort és ott is pucolja de az már ritka.
Legionella otthoni fali klimaban magyar hőmérsékleten nincs , hülyeséget beszelnek
Ok, de a klíma elparologtatoja 20 fok alatt van.
Kicsit rizikosabb az inverteresek, de az se vészes. Víz nélkül idővel elpusztulnak ergo ha 2-3-4 napig nem használod a gépet akkor vége.
Én pucolom a klimaimat de a magyar viszonylatban 4-5 évente is alig kell pucolgatni mert nem lesz túl koszos. Evente egyszer lefertotlenitem de inkább csak ilyen jelképes dolog.
A legionella baktérium veszélyes a legcsatornas rendszerekben ahol folyamatos üzemben van a klíma, és folyamatosan vizpara van jelen. A szobai split klima ettől messze van. De nekem mindegy mindenki azt csinál amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!