Milyen tapasztalata van annak, aki esetleg ilyen típusú mobil klímát használ?
Ugye a hagyományos egycsöves mobil klímákkal az a probléma, hogy egyrészt zajosak, másrészt a lakásból kifújják a már lehűtött levegőt, aminek a helyére a kinti meleg szökik be. A linken található típusok ezekre kínálnak megoldást, tekintve, hogy kültérre is helyezhetőek, illetve dupla, vagy négycsöves bekötéssel is alkalmazhatók.
Fizikailag abszolút hihető amit kínálnak, ugyanakkor nekem kicsit túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Nagyon jó áron vannak, ha tényleg ennyit tudnak, nem találtam semmilyen külföldi anyagot róla, csak a magyar nyelvű mézes-mázos reklámok vannak róla a neten, ezek közül is sok videó alatt nem kevés a dislike, hozzászólások letiltva. Olyan véleményt láttam még róla, hogy 36 fokos hőmérsékletnél hibakóddal leáll, mert az az üzemelésének a plafonja.
Jól hangzik, de attól hogy mobil, még fúrhatsz egy 100-as lyukat a falra hogy a csövet bevezesd.
Ezzel csak a szerelés díját tudod megspórolni amennyiben el tudod végezni a fúrást, illetve a 220-at is ki kell vezetni az erkélyre..
Nem mondanám túl szépnek, gyakorlatilag egy ablkaklíma is ilyen árban van, működésre ez is az, csak más a formája.
Másrészt ha megnézed a teljesítményt és ajánlott légteret, látod, hogy durván 20%al rosszabb, mint egy hasonló ablakklíma, egyértelműen mivel a levegőt csöveken keresztül vezeted. Igazából teljesen korrektnek tűnik.
Szia!
Nekem ilyen mobil klímám van és én teljesen meg vagyok vele elégedve. Tényleg azt hozza, amit a mézes-mázos dolgokkal leírnak, én jó szívvel ajánlom! :)
Utolsó!
Hogyan oldottad meg a cső kivezetését?
4-es vagyok.
Egy darabig ablakon keresztül ment ki a cső, vettem hozzá ablakszigetelőfüggönyt. Aztán újítottunk, hogy esztétikusabb legyen, Lapos csővég helyét vágtuk ki a falba, kapott egy + 3m-es csövet a gép és így már szépen el tudtuk rendezni. Télen is jó, kicsit rá tud segíteni a fűtésre. :)
Ma üzemeltem be. Az elektromos felvett teljesítmény olyan 950 W körül van. folyamatosan fújja be a 16 - 16,4 celsius fokos levegőt.1,8 méter magasságban, ennek ellenére ugyanilyen magasságban a hőmérséklet 2 óra után is 25,7 celsius (mondjuk ez nem a klíma hibája) 13 négyzetméter alapterület.
A klíma másik szobában van, a meleg levegőt kéménybe vezettem 150 mm csövön, a hideget falon keresztül 150 mm csövön a hűtendő szobába. Nekem plusz csövet kellett vennem hozzá, mert a hozzá adott cső elég rövid (nem ott ahol vettem, mert a kiegészítők túl drágák). Ha két csövet használsz, csak egy csatlakozó műanyag idom van a készülékben (de az alumínium ragasztó szalag mindent megold)
A 6-os hoz
Az inverteres split-hez számolj hozzá cirka 70 ezer forintot (szerelési költség).
Az inverteres csak akkor hoz megtakarítást ha nem kell állandóan maxon mennie (tehát vissza tud venni a motorok teljesítményéből).
(ez nálam pl. nem áll)
Valamint az inverteres split a kinti hőmérsékletből (ami lehet 30 sok fok) hűti le a levegőt 16 fokra, míg az én esetemben 26 fokról, ami kevesebb energiával jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!