Lehetséges, hogy az Amica villanytűzhelyet, csak a szerviz kötheti be, hogy 2 év garancia legyen rá?
Vettem egy Amica villanytűzhelyet.
Ma ráírtam az Amica szervizre, hogy emiatt, még előzetesen teljesítménybővítés történt, valamint a lakás teljes villanyhálózatának a kicserélése/felújítása.
Külön kismegszakító van csak a villanytűzhelynek, ahová egy 3x6m2 kábel lett elvezetve, a vezetékek végét kábelsaruval elláttam. Tehát adott, minden körülmény a bekötéshez, amit a tűzhely megkövetel (1 fázis bekötés esetén).
Épületvillamossági szerelő a végzettségem, de jelenleg nem dolgozom benne. Így beköthetem-e én is, vagy csak az, aki jelenleg is villanyszerelőként dolgozik?
Erre azt a választ kaptam, hogy 1 év garancia lesz rá, amennyiben a szerviz köti be, csak akkor lesz rá 2 év garancia.
Én nem találtam ilyen információt a weboldalukon. Így valóban köthetik ehhez a 2 év garanciát? eMAG-on keresztül lett véve (megkérdeztem most Őket is, csak nem tudom mikor jön válasz, lassan be kéne majd kötni).
Ha akarják, akkor a második év garit ahhoz kötik, hogy csak piros zoknit hordhatsz.
Az első kötelező, abba nem tudnak belekötni, akár te kötöd be, akár ők.
Az, hogy az Emagon rendelted, korántsem jelenti azt, hogy Emag gari vonatkozk rá. A weboldalon általában az van feltüntetve, hogy pertner cég értékesíti, és szállítja ki, náluk csak a rendelést adod le.
És ha nekik kell az a kis bevétel, amit a bekötésért szednek be, akkor eldöntheted hogy akarod-e vagy sem. Mert azt ne gondold, hogy a bekötés a plusz év gariért ingyen fog neked járni. Én 15 ezret saccolok így elsőre.
Egy műszak alatt elmegy 8-10 helyre, az már szép summa. Hidd el, ki van ez találva. Sőt, hogy tovább bonyolítsam, az extra garit lehet hogy nem is adja bármilyen hibához. Amiről csak akkor fogsz tudomást szerezni, ha majd élni szeretnél vele. És közlik, arra éppen pont nem vonatkozik. És elmehetsz a sóhivatalba kb., mert az önként garit arra vállalja amire akarja.
Tudtommal most már nem 1 év a minimum garancia, hanem összeghez kötött, hogy 1, 2 vagy 3 év.
"A 10-100 ezer forintért megvásárolt termékekre legalább 1 év jótállást kell vállalni.
A 100-250 ezer forintért megvett termékek esetében legalább 2 év a garancia.
A 250 ezer forintnál drágább termékek esetében pedig minimum 3 év a jótállási idő."
Ez a tűzhely 100.000 Ft alatt volt, így erre 1 év a minimum, csak semmilyen leírást nem találtam az Amica oldalán, hogy saját szervizhez kötött a beüzemelés (bekötés) a 2 évhez, ezért is érdekelt, van-e tapasztalat Amica-val kapcsolatban.
#2/2
eMAG-os rendelés, eMAG a forgalmazó is, nem partnercég, erre direkt figyeltem.
Igen, azt tudom, hogy pénzbe kerül a bekötés, ezt szerettem volna megúszni, azért kötöttem volna én be, de annyit nem ér, hogy akkor csak 1 év legyen rá. Villanyszerelőknél néztem weboldalukon, hogy olyan 15-20 ezer körül kötik. Remélem a szerviz nem kér többet (még nem válaszoltak).
Eddig ezért se vettem plusz garanciát semmire se, mert sok rosszat hallottam róla, hogy amikor baj van, akkor arra pont nem vonatkozik, meg, hogy általában ezeket külső biztosító cég "állja", hozzájuk van a szerződés a plusz garanciáról.
Első levelemre fél órán belül válaszolt a szerviz, az összeg megkérdezésére 1 nap után se. Kíváncsi vagyok, írnak-e, és ha igen, akkor milyen összeg lesz.
" A kérdező kommentje:
Tudtommal most már nem 1 év a minimum garancia"
De.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!