Mit tegyek ha nem mos rendesen a mosogatógépem? Hogyan javítsam meg?
A forgókarokat is kitisztítottad?
Megnézted, hogy nincsenek-e elakadva a karok?
Ha ennyire koszosan maradnak az edények, akkor gyanús, hogy nincs megfelelő vízsugár-nyomás....
Ugyanazt a tablettát használod? Én egyszer olyan vacakot vettem, hogy hasonló volt az eredmény.
Mielőtt elindítottad, ellenőrizted, el tudnak-e forogni a karok? Ha úgy pakolsz, beakadhatnak.
Só van benne? Ha kevés, az is tud ocsmány végeredményt okozni.
Velem előfordult, hogy elfelejtettem mosogatóport beletenni, és úgy is csilivili tisztára mosta a tányérokat a gép. A forró víz + nyomás elvégzi a munka nagyrészét.
Szóval ha ételmaradék van a mosogatás után, akkor vagy a karokkal vagy a víznyomással (motor) lehet baj.
Ugyan azt a márkájú tablettát használom régóta eddig sárgát, most zöldet vettem belőle, nem tudom mennyiben különböznek, lehet váltanom kellene?
A só tartályában víz van, megnéztem milyen víz és tiszta volt,eddig valaki más tette bele nekem a sót akinek van otthol mosogató gépe és jobban ért hozzá így nem tudom hogy ott víznek kell e lennie. Használt mosogató gép , én csak 1 éve használom, jó állapotban van és sűrűn takarítom.
A sótartályban víznek kell lennie, ez teljesen természetes.
De a kijelző esetleg nem világít, hogy pótolnod kéne a sót?
Bár önmagában a sóhiány inkább vízköves poharakat eredményez, nem pedig az általad jelzett problémát.
Akkor valószínű más mosogató kapszulát kell vegyek. Meglátom ez mennyire fog segíteni.
Köszönöm mindenki válaszát.
Még várom a válaszokat.
Amikor nekem nem mosogatott rendesen a gép (Indesit), a szokott körök (tisztítás, üresen futtatás tisztítószerrel) után szerelőt hívtam hozzá és kiderült hogy a motorral volt valami gond. Ez egy 10 év feletti gép, de amúgy nagyon jól működik, és a szerelő is a javítást tanácsolta, kicserélt benne valami motort, és azóta megint rendesen mosogat.
Ha szereted a gépet, és amúgy jól működött, szerintem megéri egy szerelőt hívni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!