Miért van 3 gomb a kapszulás kávéfőzőn?
1. /Espreso/ (40ml)
2. /Crema/ (125ml)
3. /Kávé/ ami szintén 125ml, tehát mennyiségre nincs különbség a 2. és a 3. gomb között. Van olyan kapszula aminél a 3. Gomb van rá nyomtatva hogy azt kell megnyomni. Szóval mi a különbség a két gomb között?
Tchibo cafissimo gép.
"más-más nyomás kell ehhez ahhoz ezért van két künön gomb"
Hát ez jó nagy marhaság, mert rendes kávégépeken pontosan ugyanúgy csapolják le a kávét, ahogyan a normál espressot is, csak a hosszú kávéhoz előtte vagy utána engednek forró vizet (felhigítják lényegében). A latte, cappuccino, stb. ezek is mind ugyanúgy csapolódnak, csak a hozzáöntött tej habossága, űrtartalma változó. De elárulom azt is, hogy a szimpla adagot is ugyanúgy csapolják, csak a felét másik pohárba engedik. :) A másik felét vagy kiöntik vagy odaadják másnak, ha egyszerre pont két szimpla rendelés érkezett.
A rendes kávégépeken van külön tejhabosító. Láttam már "rendes" kávéautomatát, azt is, hogy csinálják vele a lattét. Itt egy külön gomb van ami a habos kávét vagy a latte-hoz a tejet habosítja, forrósítja.
De te biztos mindenhez is értesz.
De vannak itt videók, hogyan néz ez ki a valóságban:
https://www.youtube.com/user/laurangelia/videos?view=0&sort=..
Elbeszélhetünk egymás mellett, de a nyomással kapcsolatos megjegyzés az akkor is marhaság volt, mert semmilyen kávégép (sem az ipari, sem a háztartási) nem állítja át a nyomást menet közben. OPV fixen be van állítva 9-15 bar közötti értékre valahol, aztán csókolom.
Az automata kávégépeknél a különböző módok általában a lefőtt kávé mennyiségét állítják, magyarul hogy mennyi ideig ereszti át a vizet a pogácsán. Esetleg, hogy mennyi vízet ereszt hozzá (lásd amerikai hosszúkávé), ha tud olyat.
Viszont ezt egy rendes espresso gépen nem lehet megtenni, mert az friss kávére van kihegyezve. Ott ha nincs jól beállítva a dózis, a hőmérséklet, a lefolyási idő, akkor az a kávé savanyú vagy égett lesz, mehet a kukába. Ott minden esetben fix receptet használnak és azzal variálnak, hogy egy csészébe csapolnak vagy kettőbe (dupla vs szimpla adag). Ez az alapja mindennek. Ehhez vagy forró vízet engednek még hozzá (amerikai stílus) vagy habosított/mikrotextúrázott tejet tesznek hozzá. A tej mennyisége és a habosítás minősége különbözteti meg a cappuccinot a lattetől, a lattet a flat white-tól, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!